vinogradar
Član
- Tu od
- 27 Velj 2007
- Poruka
- 437
Ma i ja sam imao prije tudum,ali nije to to nemože se to mjeriti sa kvalitetnim vinima kad se jednom na ovo navikneš nemožeš ga više pit!!,a i imaš više posla sa tudumom nego sa cijepom!!
vinogradar kaže:Čelni stupovi su zabetonirani cca 80 cm u zemlji,isto kao i podupora koja je isto tako zabetonirana i nesavijaju se ništa nema šanse ,a ove stupove sam zabijao 75 u zemlju ali ručno,složio sam si jednu alatku za to nemoraš se penjati na ljestve i slično sve iz zemlja a i nije preteško i ti stupovi su jako čvrsti mada ne nose previše tereta bitni su krajnji stupovi!!!
Po tome ispadne da moja matematika bi trebala drzati vodu. Fala na razmisljanju, nego koliko su visoki stupovi i koliko su zabijeni u zemlju?swizach kaže:moze se uspordiati i te kako..kod mene ti je od stupa do stupa-a nisu betnirani nego samo pozabijaniu zemlj...je razmak 7metara,,razmak izmedu cjepa do cjepa je 70cm,sto iznosi 10cjepova,,svaki cjep nek ti ima 2.5kg roda to ti je 25kg 7 metara ili 3.5kg po metru duznom,neracunajuci tezinu samog cjepa,zelene mase...