... da došao red i na to. Ne gledam to po godinama, već kad se izrode i kad prestani davati mladare.
Uspravne jednogodišnje grane ostavljam iz razloga što su se okitili rodnim pupoljcima i to će rod sve poviti. Gledaću da uslikam kad bude cvijetale.
Ima ovdje kalendar rezidbe.
http://poljoprivredni-forum.com/showpost.php?p=883778&postcount=29
Još treba čekati, jer ako se sada reže treba ih i mazati
Tatkodvd znači i kod tebe ima rezidbe na grehotu
Kontam@ kad izbiju mlade grane na mjestima gdje si ih skratio obavezno ih moraš uvrnuti ili poviti (bolje uvrnuti) u juli i avgustu iste godine. Samo tako češ je natjerati da odmah rađa. Govorio sam ranije o uvrtanju grana ako se sječaš.
Uvrtanjem ili povijanje (motanje) mladara mora da bude u odnosu na sprovodnicu pod 90 stepeni. Granu koju saviš u ljeto, rodi odmah iduće godine.
E kada je to veliki posao,ja sam u ovih 10 godina potrošio 8 roli špage za presanje.
Kontam@ kad izbiju mlade grane na mjestima gdje si ih skratio obavezno ih moraš uvrnuti ili poviti (bolje uvrnuti) u juli i avgustu iste godine. Samo tako češ je natjerati da odmah rađa. Govorio sam ranije o uvrtanju grana ako se sječaš.
Uvrtanjem ili povijanje (motanje) mladara mora da bude u odnosu na sprovodnicu pod 90 stepeni. Granu koju saviš u ljeto, rodi odmah iduće godine.
Nista onda ovih dana krecem na rezidbu ima ih prilicno a sam ja to moram odradit .O tom uvrtanju mladara nijemi jasno jel se samo uvrcu mlade jednogodisnje grane koje izrastu iz ove vegetacije ili mogu i starije .
to je uvrtanje? ! to lomljenje na kraju klipa?