- Tu od
- 2 Pro 2011
- Poruka
- 1,259
Krečeno još krajem 11-tog mjeseca. Evo kako je to izgledalo i kako sam radio http://www.poljoprivredni-forum.com/showpost.php?p=860592&postcount=773
Posljednje uređivanje:
da, a prognoza za idućih šest dana je kiša i snijeg... nadam se da će nakon toga napokon lijepo vrijeme...Šta je kiše palo ove godine, dobro je da ima išta krača na stablima, pogotovo zadnjih 15 dana, kiša iz dana u dan.
Krečeno još krajem 11-tog mjeseca. Evo kako je to izgledalo i kako sam radio http://www.poljoprivredni-forum.com/showpost.php?p=860592&postcount=773
Prije desetak dana krečio stabla voćarskom špricom i prezadovoljan.
Tatko hvala na ideji za špricu :icon_thumright: !
U nedoumici sam i trebam savjet.. u jesen je posađen nasad čačanske ljepotice, sadnice su bile dvogodišnje tako da imaju nekoliko bočnih grančica; s obzirom da će sada ići rezidba, jedni govore kako bi trebalo skratiti na 80 i ostaviti 2,3 bočne grane koje su pravilno raspoređene, a s druge strane savjet da je bolje skratiti na 120 i ukloniti sve bočne grane tako da formiranje krošnje počinje od nule. Eh sada možete li mi reći što je bolje?
Pa tako smo i mislili, na tom cd-u je rečeno da se ostavi par grančica na visini koja nam odgovara, da se one ne moraju uklanjati. Zato nas je zbunilo ovo da tnouklanjamo sve. Hvala još jednom na pošiljci.
U pravu si ,glupost je rezati ako sadnica već ima grančice,pogotovo ako su one usmjerene u smjeru reda.
ja sam u drugoj godini skidao cvijet s vrhova primarnih grana,radi što boljeg razvijanja -rasta
Općenito ,vrhove provodnice i primarnih grana treba pincirati-izolirati ,da se postigne što bolje obrastanje donjih djelova.
Uh,nei de mi baš ovo whew):whew):whew):whew):
lakše je u praksi
Pinciranje u zeleno tj. izolacija svih vrhova primarnih (pa i sekundarnih) grana izvrsna je mjera koja omogućuje (osim obrastanja rodnim drvetom) i izrazit rast tih grana u duljinu. U prve 3 godine ovo radim redovno...
Pinciranje u zeleno to je ono zavrtanje mladih grana u kojem je Tatko pričao ili .........?
Nije.
Izolacija vrhova = rezanje svega na cca 20 cm od vrha grane. U zeleno. A može i sad.