Pozdrav ekipa! Ima 80 komada Top Kinga u 7 godini, takoder i ostale druge sorte(Ljepotica, Rodna, Bistrica,Bjelica itd). Po meni Top King je fantastična sorta za naše područje, krupnija je od rodne, po urodu su tu negdje , čak po meni sorta rodnija od same rodne, jer ne gubi na krupnoći pri većim urodima kao rodna. Takoder ne otpada sa stabla u intervalima, nego jednolično zrije.Po ukusu, par godina ju dajem ljudima, i ljudi su oduševljeni, puna soka, mesa, a o količini suhe tvari je znanstvena fantastika, šećer ide do 25 Brixa. Čitao sam diplomski rad od 2016 mislim sa fakulteta u Osijeku, gdje je top King potukao Bistricu u parametrima aroma rakije , a takoder zbog velike količine šećera, daje i 20 % više rakije.Za orezivanje nije zahtjevna, grane joj prirodno idu bočno, nije bujna , za razliku od npr. Ljepotice. Nemam iskustva sa ostalom Top selekcijom, koja su vaša iskustva? Šljiva nekako opet postaje zanimljiva za uzgoj, otkup je zivnuo, nije ni cijena loša..!!!
Ako bi išao na novi intenzivni voćnjak, sadio bih 90 % Top Kinga, i to na razmak 5 x 2.3 m, ostalo rodna, jer dolaze u istom periodu.