• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Slobodna diskusija o motornim pilama

ivo454

Novi član
Tu od
7 Srp 2014
Poruka
7
Pozdrav, je li bi netko znao, kako se one cjevčice spajaju na karburator i pumpicu, motorne pile Solo 643ip? Dvije cjevčice idu iz rezervara, dva konektora na pumpici i dva na karburatoru.

Posljednje uređivanje:

CK1

Član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
92
Dobro je kad imaš servisni priručnik, ja od ADK imam neki jadni korisnički, tako da nije od neke velike pomoći, barem u ovom slučaju.

Kad si spomenuo Partnericu to mi je slijedeći pacijent koji čeka popravak. Koliko čujem od čaleta radi, ali kad se nagne onda se gasi, vjerujem da se membrana stvrdnula, pa ću od tuda krenut, ali prvo moram vidjet gdje nabavit dijelove, jer je kupljena u sadašnjoj STIHL trgovini/servisu ali je više ne drže, a time dolazimo do onoga da od njih koristi nemam. Agro Moto ima dijelove ovako brzinskim pregledom, pa ću vidjet ima li još negdje gdje bih mogao potražit.

• PARTNER 351 - (motorna pila)

Speed cut test Partner 351, Stihl ms 211, Stihl ms 261C-M chainsaws

Na partnerici su mi jednom mjenjane membrane kad je bila u servisu jednom prije možda desetak godina.
Imao sam sa njom problem sa gušenjem motora, na cjevčicama od goriva je slinilo i tu je izgleda dobivala podtlak. Poslje zamjene cjevčica nije bilo problema, motorka više stoji, nekad se nepali po dva do tri mjeseca i nema problema.
Jako dobra motorka za oko kuće i za sitnije stvari, ali to je druga tema.....
Iskreno ne znam ni kad je ova Partnerica kupljena, ali ima fanj godina. Možda nađem etiketu na kojoj piše godina proizvodnje.

Ovdje su već nekoliko puta crijeva od goriva isto mijenjana, vidim da je i pumpica i membrana, našao sam staru. Dosta slini na čepu goriva, ona rubna brtvena guma je otišla tako da već polako radim popis.

Ova nije paljena možda i po nekoliko godina. U proljeće je htio nešto odrezat pa probao, ali tu je i stalo kad mi je rekao da se gasi kod naginjanja. Ta je više stajala nego radila, ali održavanje nije vidjela kao ni oni kineski trimeri. Hebiga, ćale s time barata, a meni ostavlja da popravljam, nije baš za pohvalu, ali što ćeš. Uglavnom bit će zanimljiv projekt kad ju raskopam. :)

Nego i tvoje je isto Partnerica 351 ili neki drugi model?

Prilozi

• IMAG6858_1.jpg
    IMAG6858_1.jpg
    51.3 KB · Pregleda: 1
  • IMAG6862_1.jpg
    IMAG6862_1.jpg
    56.9 KB · Pregleda: 1
  • IMAG6864_1.jpg
    IMAG6864_1.jpg
    43.2 KB · Pregleda: 1
  • IMAG6868_1.jpg
    IMAG6868_1.jpg
    46 KB · Pregleda: 1

CK1

Član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
92
Odlično, onda se nadam da imam savjetnika u projektu. :) Pogledat ću gdje se može nabaviti neki kompletni set za rasplinjač, to bi mi dobro došlo jer bih prvo njega uzeo na pik. Očistio, pregledao i zamijenio membrane, a kad ju svu rastavim vidjet ću ima li još negdje poneki problem koji bi valjalo riješit.

Bacio sam malo pogled na AliExpress i tamo svega za Partnericu 351, od kompletnih rasplinjača, setova za isti, filtera, ma sve što ti srce poželi, pa eto, već se lista sastavlja haha.

Najnoviji postovi

Na vrh