Hm.
Zvanično ne znam puno. Jedino, da je utemeljitelj foruma pre par dana objavio, da je komplet forum na prodaju.
A bio sam slučajno prisutan na forumu, kad se sve to zbivalo.
Koliko se pisalo na privremenom, rezervnom forumu, koji se odmah poslije početka problema otvorio na drugom serveru (i sad zatvorio, kad se sve smirilo), navodno su bile stvari takve:
Forum je porastao toliko, da je očito nekom počeo smetati ako bi nastavio u takvoj formi.
U okviru foruma se organiziralo ekskurzije u tvornice mehanizacije, godišnji piknik s velikim demonstracijama mehanizacije... I tako je obimom svojih akcija prosto prerasto okvire neformalne udruge, tako da bi trebalo te aktivnosti formalno registrirat.
I očito se članovi 'uprave' u tom momentu nisu složili sa rješenjem(ima) i pravcem daljeg rada.
Pošto je forum registriran na jednu osobu, taj dečko je u krajnoj liniji i odgovoran pred zakonom. I pošto nije htio više da su mu muda na kladi (samo njemu od svih moderatora, urednika itd.), možda je dobio kakve 'pozdrave' od kojekakvih inspekcija, povukao je radikalne poteze, da ubrza dogovor.
Sad je sve sređeno, forum ima novo rukovodstvo i radi normalno dalje.
Boldani tekst je moje tumačenje podatka ispred njega, koji su istotako nezvanični. Tako da nikako ne mora bit sve što sam napisao tačno.
A možda je to dobar razlog, da se razmisli na svakom forumu o svojoj situaciji. Jer desi se, da iz mladalačkog entuzijazma izraste neki sistem, kome treba pristupati profesionalno i zbog ozbiljnosti posla, ko zbog zakonskih normativa.