todos
Član
- Tu od
- 12 Svi 2012
- Poruka
- 167
Znači bio si u vojarni-kasarni Dračice , vojno skladište Gaj u Satnici Đakovačkoj.
Ukucaj na YouTube Rat u Đakovu ima dosta snimaka pa se možda i pronađeš
Da i to je tacno da se ti objekti tako zovu. Opet da ti napomenem da sam svasta tamo prosao ali nisam bio vojno aktivan vec dobar deo vremena u alkoholisanom stanju. Samo jedan primer kad smo promatrani sa silosa i mi smo promatrali desavanja na silosu. Manem ja manem rukom ja mane rukom protivnicki kolega. Dopisivali se rukama cista zahebancija. Kad naidje oficir ja sa uozbiljim, ima li sta novo pita ofivir. Ima, promatraju nas, promatraj i ti njih i ode. Secam se takodje kad je neko iz voza koji je prolazio kraj kasarne bacio bombu na deo kasarne kruga. Tu je ranio jednog strazara kome su amputirane obe ruke i obe noge. Pa greskom jedan nas se igrao sa PVO topom ispali hitac i pogodi nekog obicnog gradjanina na ulici. Takodje kad je jedna nasa patrola sa PVO bovovima isla da proprati neko vozilo (hladnjaca za meso) zaustave ih Vasi gardisti postroje ih i skinu gole, jbg. ja sam bio u toj jedinici ali nisam tad isao upatroli. Ali se secam kad je vasa policijska patrola pratila nasa tri BOV-a i kad je vrletima mraka zaustavio vozilo otvorio gepek na svom policijskom autu. Ja se uplasim i repetiram automatsku pusku, pomislio sam da ne izvadi zolju jer sam bio iza njega. Kad on izvadi 25 konzervi piva iz kartonske gajbice i podeli svima nama.