Momo kaže:
I ja sam mislio da trebaju biti nasuprot,ali sam ih pokusao ispraviti sa tim.
Joj kada se sjetim što sve nisam pokušao ... u biti ja sam te priključnice izvrtio u svim smjerovima kao u ostalom i ti što sada pokušavaš ... Ništa mi to nije pomoglo što sam ih drugačije postavio a baš se sjećam kako sam mozgao razmišljajući kako ću uspjeti vratiti plug u centar ako mu recimo desnu priključnicu okrenem tako da bude u max. zadnjem položaju ...baš kao što kod tebe stoji ... mislio sam da će to pomoći ali nije iako mi i dan danas kada logički razmišljam o tome izgleda kao da bi to popravilo stvar ??? , jok , ništa nije pomoglo dok nisam izravnao plug na presi .
Koliko ti mozes svoje plugove,kad su nastimani da oru,podici sa tvojim RX?
Jako malo , max. 10 cm od zemlje mi ide zadnja brazda kada se vrtim na krajevima njive a plug i sve poluge su mi u radnom položaju. Moraš max. skratiti uspravne španere na polugama hidraulika( ali vidim da jesi ) , tako sam ja napravio na svom RX-u . Išao sam ja i puno dalje da riješim taj problem preniskog dizanja pluga ...
Glavna ramena hidraulika sam na osovini hidraulika pomakao za jedan zub prema gore , na taj način sam dobio malo viši položaj poluga kada je hidraulik max. podignut . Nadalje imam i nekoliko različitih poluga za hidraulik ( mislim na glavne ruke hidraulika , ove što se stavljaju na plug ) jedne su duže , jedne kraće ...mijenjam ih po potrebi , zavisi kakve strojeve nosim .
Nadalje sam dao napraviti kraće one dijelove sa ušicama koje stoje na polugama hidraulika , znam sada da me nećeš shvatiti ali imaš ih na obje poluge ... evo stavio sam sliku , vidiš kako su kraće ?
Onda opet imaš i na polugama više rupa pa možeš i tu pokušati dobiti koji centimetar , na slici sam ti označio plavom strelicom .
Ma ima dosta fori kako možeš povećati dizanje pluga , eto ti par kojih sam ja pokušao ...
Obrisan neispravan link.
Ja kad nastimam da oru i kad dignem plugove da se okrenem,oni se vuku po zemlji,a poluge sam maksimalno uvio da podignem.
Najlakše riješenje tvog problema bi bilo da si kupiš hidrauličnu gornju polugu , je da košta ali bi ti pomogla za dizanje pluga
Prvi put to sad probavam sa tim traktorom i tim plugovima,pa nista ne znam.
Ništa zato , svi smo jednom to prošli .
Biti će dobro ako ti ja išta tu pomažem a ako ne onda tek nije dobro ali ima tu i drugih ljudi pa će se netko valjda uključiti i podijeliti koji savjet ...