• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SOJA sjetva-žetva 2013.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

tatar

Član
Tu od
16 Ruj 2009
Poruka
454
evo sad se čuo sa otkupljivačem i oni računaju na 2,70 ili možda 2,75
cijena još nije utvrđena jer još izvoznici nisu rekli svoje .
pišem o neto cijenama na koje se obračunava PDV

tatar

Član
Tu od
16 Ruj 2009
Poruka
454
Prosli tjedan se na burzi u novom sadu trzila soja po 3,12 kn i cijena je u porastu .
Sojina sacma je u ondnosu na prosli tjedan isto poskupila.

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
decki kolko zrna je u prosjeku u svakoj mahuni? ja sam išao vidjeti našu i ima po 3 zrna u svakoj mahuni... sad je tek počela blago žutjeti,ali još je večina zelena..

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
I kod mene je većinom sa po tri zrna, mada se može naći i neka sa četiri zrna ali su malo sitnija. Već je gotovo sva žuta, samo ponegdje se još može naći koji struk zelene.
Što se tiče cijene, neznam koliko je ovdje jer je sijem za svoje potrebe i ne mislim prodavati, pa me tako cijena i ne interesuje mnogo. :)

dmatkovic96

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
163
Jučer sam pokosio soju, vlaga na mom wille vlagomjeru 13.1 -14.8, na jednom komadu od 4 rali je na mjestima bilo ambrozije, tu je bila odmah i veća vlaga, to je bilo posebno u jednoj prikolici i danas sam se s tim imao posla, postavljao sušaru da ona to malo pročisti, sad izgleda jako dobro, vidjet čemo sutra kad dođe na vagu...

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Lijepe slike prijatelju.
Kako stelas susaru za soju?
Dali imas neku knjigu uz nju,ili sve ide na istu shemu?
Na koliko % skidas vlagu?

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Jučer sam kraj one tvoje prolazio ,onako sa ceste se činila super,kako vaga bude pokazala,čekamo rezultat,koliko je velika ta površina gdje si imao prošle godine pokus

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Jučer sam pokosio soju, vlaga na mom wille vlagomjeru 13.1 -14.8, na jednom komadu od 4 rali je na mjestima bilo ambrozije, tu je bila odmah i veća vlaga, to je bilo posebno u jednoj prikolici i danas sam se s tim imao posla, postavljao sušaru da ona to malo pročisti, sad izgleda jako dobro, vidjet čemo sutra kad dođe na vagu...

NE CITIRAJ SLIKE BEZVEZE!!!!
Vidim nemaš siječku,šta radiš sa slamom od soje,jel ju zaoreš tako ili ima neka druga šema?

Posljednje uređivanje od moderatora:

dmatkovic96

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
163
Dino, kum je uz svoju istu takvu sušaru dobio tablicu, to sam iskopirao pa je štelam prema tome, za soju temp. plamenika smanjiti na 60 stupnjeva, a zrno grijat do 40 stupnjeva, ajde ja sam ostavio do 42. Plamenik brzo grije na tih 60, tak da se samo nekad nekad upali veliki plamen, možda svakih 3min na par sekundi. Na kraju je vlaga bila oko 12.8 ali to ču vidjeti šta bude drugi vlagomjer pokazao :)

Ajkula, na tom komadu je bila baš prava soja, najbolja za kombajniranje a i najbolje je nasipala, ova na jednom komadu prije te što sam kosio kao da je bila prezrela ili koji vrag, to je bilo gadno za gledat iz kombajna, kak vitlo trkne u stabljiku to samo pucaju mahune i bilo je dosta rasipa za bezveze.
Taj komad uz cestu je 4 rali i frtalj kak mi velimo, taman je onak lagano puna ona veča tehnostrojka sa tog komada, računam da ima sigurno 8.5t u njoj.

Mf 698 t, Ma sva se ta slama iskoristi za stelju pod bikove dok se dobro prosuši.

borna92v

Član
Tu od
23 Sij 2013
Poruka
648
ekipa jel oce ko prodat soju ovak da je doma proda... ja sam potencijalni kupac... treba mi za sijat na godinu a mozda bi uzel i za hranjenje stoke....????

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
kolega velikim(štampanim,tiskanim) slovima se ne piše,tj. vrednuje,se kao vikanje...

mi smo pokosili ,ali još neznam cjenu točno kolko bude..

jel netko zna kolko bi bila,ili je jos cjena u dogovoru..

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh