Imt 542 De lux
Dobro znana faca
- Tu od
- 28 Kol 2010
- Poruka
- 1,166
Sojom,od 100 kg zrna dobiješ 70 kg,ovako izgleda kada se samelje i takva se isporučuje kupcuKak se cijena te usluge krece?
Jel se placa kunama ili sojom?
Kod mene je basagran riješil sav korov te veličine, doduše u pšenici, ali korov se sfrkal i požutil, zadovoljan samSencor nije odradil na ljepku. S čim bi se moglo u korekciju za širokolisne? Basagran?
Imam i Focus ultra za uskolisne ako bude trebalo… View attachment 49462 View attachment 49463
Što ne corum?Sencor nije odradil na ljepku. S čim bi se moglo u korekciju za širokolisne? Basagran?
Imam i Focus ultra za uskolisne ako bude trebalo… View attachment 49462 View attachment 49463
Imaju soje koje se deklarirane kao iznimno grananje ali proizvodac opet daje preporuku sijanja 550-600t zrna tj 100-120kg po ha.Gle, treba si postaviti pitanje jel se njihova soja bolje grana zbog sortne osobine ili se naša manje grana zbog velike gustoće? Prošle godine sam vidio jednu stabljiku soje koja je zauzela skoro 1m2 površine jer oko nje nije bilo druge soje dok su dalje u polju bili "štapovi" tj soja bez ijedne grane. Gledao sam na srpskom forumu i oni siju iste sorte kao i mi skoro upola manje sjemena koliko naši preporučuju u katalozima.
Neznam cijenu,ide 0.95l po ha po aplikaciji(na dva puta).Kolko je L? 2 L/ha?
Nema ti veze s cijenom ulaza,bi sam zadovoljan kilažom koju sam imao na toj površini,da sam posijao 120 kg i više sumnjam da bi imao veći prinosDa ali to je tako jer je ulaz bio jeftin a izlaz po dobroj cijeni...ove godine mozda bude obratno...