• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Soja

Jasmin93

Član
Tu od
5 Ruj 2021
Poruka
87
Ne znam koji je razmak točno unutar reda, ali otišlo 4.5 vreča sjemena na hektar, razmak između redova 70. Ja ga izbacujem i od soje ove godine ide sve pedro. Jesenas tribor rodio prosjek neki 3.7 tona po hektaru, pedro 4.3 tone. Tribor nejednako dozrijevao, bilo dosta zelenog i trulog tako da su mi tonu odbili na otkupu, nisu htjeli uzet, al kasnije su ipak uzeli al u pola manje cijene. Pedro u istom dijelu polja čist ko suza, nije bilo trulog ništa, sav se žuti u prikolici. Ovo su neka moja iskustva ne mora značit da je svuda tako, ali kod mene tko je imao tribor dosta su imali trulog i nejednako dozritog, sredina super, 6 redova do međe sa svake strane zeleno. Može 1 fulat da je više preklopio sa đubrom do međe ali ne može bit ista stvar kod 5-6 ljudi na svim njivama. Pedro je svuda bio ok. Možda ova godina bude drugačija al ja ga izbacujem kako god.

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
722
Ako se zeleni do međe, šume ili livade to je obično znak ne tretiranja grinja ili smrdljivih martina. Koji sišu sokove pa kasnije dolazi do retrovegetacije. A same grinje kreću s ruba prema sredini.
Ja sam odustao od Pedra zbog otvaranja mahuna. Prošle godine sam imao 3 sorte s time da je Tribor bio najzdraviji s najkrupnijim zrnom.

Najnoviji postovi

Na vrh