• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Soja

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
728
Bok, je tko krenuo u sjetvu soje, koje sorte i kakva je klijavost ? Ove godine teško do dobrog sjemena

JosipM176

Član
Tu od
28 Stu 2021
Poruka
56
Kod mene pola od Mautnera, pola od Kws-a. Kazu da je dobra klijavost ali zvog vremena ne krecemo nista prije 1.5 dok ne zatopli popravo.

Ivan00

Aktivni član
Tu od
29 Stu 2020
Poruka
101
Pioneer P21T45 navodno 90+% klijavost. Ne mogu se požaliti na lošu doradu ili smeće u sjemenu. Ipak,za te novce manje ni ne očekujem...

Prilozi

• 20250411_153526.jpg
    20250411_153526.jpg
    39 KB · Pregleda: 24

#Pajdaš

Član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
99
Kod mene pola od Mautnera, pola od Kws-a. Kazu da je dobra klijavost ali zvog vremena ne krecemo nista prije 1.5 dok ne zatopli popravo.
kod nas se uvelike sije već 10ak dana..kolegi sijao uslužno u ponedjeljak, danas gledao, ta je sutra vani sva
dosta sam vec usluzno posijao ove godine...i od svih sorti sto sam sijao zasad je sjeme Korane bilo najbolje..a ove ostale sorte srednja žalost...najgori je bio Pallador kod jednog, dok kod drugog je bio nešto bolji..valjda kako koga zahvati haha

kolegi sam prošle godine sijao tu pionirovu soju, na istoj parceli pokraj carlote i pedra.carlota imala skoro duplo veći prinos, mislim 1,2 t/ha, pedro oko 1 t/ha a taj p21t45 mislim da nije bilo više od 650 kg/ha..a sve tri su mislim ista grupa zrenja

Najnoviji postovi

Na vrh