• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,457
Ja sam si ovakav nacrtao za sve moguće transporte i super sam zadovoljan.
Ako nije problem da slikaš kako je izvedeno ovo preklapanje cijevi i šljaka. Moram preko zime nešto praviti za nošenje bala na prednji utovarač.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,660
Šiljci su na maticu i imaju nosače sa strane.

Ali kad dođem iz rijeke sjedeći tjedan sve poslikam i stavim ovdje. Mogu se napraviti na preklapanja kao i vilice, ali pošto ih koristim 2 puta godišnje meni je praktičnije ovako. Najviše koristim vilice i kuku.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,457
Meni trebaju šiljci i cijevi, da mogu tovariti suho i sjenažu prije omatanja. A kad omotam onda mi trebaju cijevi za prenošenje i slaganje bala u foliji.
U suštini sve mi mogu riješiti i samo cijevi ali volio bih imati i šiljke.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,900
Ako može da nije sklopivo. Možda nekako da je cijev deblje stijenke. Recimo neka cijev 5o mm sa stijenkom 8 mm, A onda izmjnljiv vrh. Staviš lulu , ili šiljak, po potrebi. Ili neku šipku 45 mm a onda vrh zabušiti (30 mm) rupu, za postavljanje lule ili šiljka.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,457
Na to sam zaboravio. Slično rješenje sam gledao na jednom Tanco nosaču. Na priključku prednjeg utovarača ima siljke a preko njih po potrebi navuče cijevi koje kad ne koristi imaju svoje nosače sa strane.
Isto vrlo praktično rješenje.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,457
Zašto nisu isti?
Razlika je u kopčanju, dužina i razmak su isti.
Planiram koristiti originalne čelične šiljke za bale sa čahurom, dužine 1100 mm.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,499
Nije mu problem, to sam posudio prikolicu jer sam prevozio bale udaljene 35km. Inače vozim sa svojom gdje ide 10 bala.

husqvarna365

Dobro znana faca
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
1,003
Pozdrav kolege
Planiram Sijati djetelinu za Ovce za sijeno
Nisam nikad sijao
Koju Posijati za Suho sjeno

Najnoviji postovi

Na vrh