• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,720
Ma neljutim se al sam ja u tim godinama, koji nije provokator, znači 55-a,
i sam imam te štalice, i kravice, i od toga živim, prije nekoliko godina laste se naselile i nalijepile gnijezdo, čisto na ekseru na gredi, mlade izlegli, ja moro držati otškrinuta vrata da mogu ih hraniti, preko zime, nekim slučajem,nenamjerno srušimo im gnijezdo, na proljeće one dolazile, oblijetale, cvrkutajući, i više ih nema.
Znači i samog bi me obradovo tim slikama.
Nadam se da si me razumio.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,371
Jel bi bilo dobro sutra kositi livade, javljaju lijepo vrijeme do nedjelje onda opet od drugog tjedna nestabilno?

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
516
Ja isto sutra ujutro krećem sa kosnjom za sušenje oko 5 hektara budem sutra rijesil..

Poslano sa mog HUAWEI Y330-U01 koristeći Tapatalk

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
516
Tino nisam puno sad skosil oko 5 hektara sam samo riješil u to budem ja sam spremil sa susedom čekaj sad dok počne spremanje za štraju negdje u 6 mjesecu oko 10.6 bum videl e onda bude malo žešće onda bumo se čuli kasj buš došel budeš vozil bale :p

Farmadubovik

Novi član
Tu od
29 Tra 2016
Poruka
10
d3736b4ff3f6a6cdaf2b221d2ce7a806.jpg
7426a6827fb56e0841014e72da98154a.jpg

Poslano sa mog SM-G900FD koristeći Tapatalk

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Mozel se nekako podesit kupilica na remen da prevrne otkos,ili da ga nekako razbaci....Imam djeteline debeli otkosi,a nemogu toliko rucno preokretat

CetojevicM

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2015
Poruka
123
Ja stalno prevrcem sa kupilicom na remenje, prvi prolaz kada krenes sa pocetka njive zgrnes na neprevrnuto, drugi prolaz vratis nazad, posle samo ides napred - nazad i prevrces. Na strani sa koje si poceoo ce ti ostati jedan deblji red, ali to nema veze , vazno je da je sijeno podignuto od zemlje.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,371
Ako imas stelanje kotaca po visini, ovu stranu gdje baca sijeno, za zub ili dva podigni i bude bolje rastepalo..
Ja isto okrecem sa remenjarom jer sam skrt kupiti si pauka..
Danas okrenuo 2,5 jutara..

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,249
Nema sta, skini zastitu i dobar gas da leti, ja sam tako stalno prevrtao i bude dobro, uvijek ga okrene na drugu stranu i malo zadigne pa ostne onako nasusureno sto je dobro za susenje

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,893
Ako više digneš izlaznu stranu bolje bu okretalo, ali uzimaš uže. Za okretanje trebaš veću brzinu kretanja nego kod skupljanja, inače baca na hrpe. Ako je zbog terena teško postići dovoljnu brzinu kretanja, prva pomoć je prebaciti kardan u sporiju brzinu (ako je imaš), a druga još suziti zahvat.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Točno Puknuti ovo na remene kod mene se i ne koristi več pauk za okretanje i pauk za sakupljanje .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
prve godine moj pametni otac ide s remenima u polje , nije on vjerovao u pauka , vrati se predvečer , drugi dan tjera on mene od jutra ,kao dok ti dođeš tamo rosa bu otišla vrtim se s paukom i on onak s podsmjehom pita kaj ti je kaj puklo ?, nije govorim , gotov sam ...to mu je največa prednost .

da ne govorim kak je to kad dođeš s remenima a susjedne parcele nisu pokošene , kud s travom? ..a na uvrtima namota da se 5 dana ne posuši ...

Najnoviji postovi

Na vrh