• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,916
Pa kad stignete osušiti sijeno ? Kod mene nemre sastaviti 3 dana da nepada kiša i to več dugo.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,500
Bilo je stabilno od petka, pa do ponedjeljka navečer i fino je sunce grijalo, inače stalno kiša, u cijelom 7. mjesecu nisu se mogla spojiti 3 suha dana.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,916
Imam i ja još dosta pokositi. Dok se je moglo bila je aktualna kukuruza a vide sad. Nedavno sam išao vidjeti "travu" pa sam skoro zaglavio sa praznim traktorom. Kak i kad se to bude dovezlo nemam pojma. Sad več ispod stare i suhe trave ima i otave pa ču kositi 2 u 1

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,371
Ja sam pokosio u nedjelju 1.5 kj otave i jucer sam ju kanio voziti, kad ono dva dana kisa pada na nju..
Sad dok se osusi najrade bi ju zapalio, a mozda i budem, em je vec bila stara, em bude strula sad..
Dobro da nisam pokosio sve livade..

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,478
Imam i ja još dosta pokositi. Dok se je moglo bila je aktualna kukuruza a vide sad. Nedavno sam išao vidjeti "travu" pa sam skoro zaglavio sa praznim traktorom. Kak i kad se to bude dovezlo nemam pojma. Sad več ispod stare i suhe trave ima i otave pa ču kositi 2 u 1

Pa tako je i kod mene. Srećom što imam duplex kosu pa ide bez štopanja :). Po prognozi bi trebao za 2-3 dana to pokositi kad se malo sušne.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,478
Još nisam završio sa prvim otkosom, ali zato sam počeo kositi otavu :). Jučer sam prevrtao pa evo par slika:

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,478
Nemam gdje skladištiti, a i treba mi 400-500 kockica za junice koje su u staroj štali.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,478
S proximom sam grabio :). Bezveze mi je tjerati proximu za ovom balirkom, a i nije mi se dalo otkačiti grablje.

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
516
Ja sam prošli tjedan nešto pokosio i spremio za suhu nešto lucerne i otave ima ove godine dost dobre otave a i planiram da i otavić bude za kositi...

Ukupno 24 bale

Posljednje uređivanje od moderatora:

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Zekson kolko konja je ovaj traktor s kojim teraš rolo balirku,kolko sam primjeti s njim radiš i sjenažu,tj. i zeleno baliraš pa omotavaš pa me zanima jel mu nebude previše???

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
krasne slike, a još ljepši krajolik!

Još jedenom da se vidi da netreba milijunska mehanizacija da se obavi takav posao!

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
516
Zekson kolko konja je ovaj traktor s kojim teraš rolo balirku,kolko sam primjeti s njim radiš i sjenažu,tj. i zeleno baliraš pa omotavaš pa me zanima jel mu nebude previše???
Universal je 55 ks 4 cilindra,da s njim radim i sjenažu i vozim bale doma i kasnije omatam to mi je najiskorisniji traktor na gospodarstvu jako malo troši a napravi odličan posao jedino malo je udobnost loša i šteta kaj nije duplak..
@ŠANANA hvala,da istina neteba milijunska mehanizacija bilo bi dobro kad bi bila ali. kroz koju godinu ja se nadam da bude bolje :(wasntme):

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
pa vidim da je suho ali ako otava nije prestara ja ju omotam jedino ako ti bas fali suhog to je druga stvar

Najnoviji postovi

Na vrh