• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
516
Inače i ja zamatam ali nemam svoj omotač nego posuđujem a sad sam imal 13 bala otave pa mi se za to nije splatilo iči po omotač iduči tjedan bi trebal oko 40 bala sjenaže napravit sve otava...

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
516
Balirka je rollant 34 bale 100*120 nema automatsko vezanje nek potegneš špagu i sam motaš u radu je isto dobra balu nabije dost dobro jedino je sredina slabo bijena jer sve balirke na valjke ne nabiju sredinu kak treba treba mala snaga traktora za pogonit jeftina za održavnje i ostalo je sve dobro za moje potrebe i usluge što radija sam prezadovoljan godišnje oko 800-1000 bala sebi i uslužno...

stihlMS660

Član
Tu od
18 Stu 2010
Poruka
275
uspio sam slikati koju sliku pa da stavim i tu...

moj universal i deutz fahr KM24
IMAG0002_BURST002.jpg

moj universal i sipma omotač i moj fendt 308 i rolobalirka krone KR 125
IMAG0006.jpg

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,478
Odlični strojevi :). Nego kako nanosiš na omotač?? Sa prednjim utovaričam?? Omotavaš na njivi??

stihlMS660

Član
Tu od
18 Stu 2010
Poruka
275
nosil sam sa prednjim utovarivačem i s njim sam uzimal dolje, ali imam i onaj lift koji ide na omotač da skipaš balu i odmah je okrene vertikalno (bum poslikal kad ulovim vremena..nisam ga stigel ni namontirati ;) )... sijeno sam vozio i omotavao na livadi blizu štale gdje sam mislio sve ostaviti, ali ovo koje sam balirao kasnije sam omotao odma na licu mjesta i ostavil jer je stalno bilo loše vrijeme kad sam to delal pa me bilo strah da me kiša ne zalije....
...da KR je tablica, dobro vidiš :D pokraj Krapine sam, Đurmanec, konkretnije Podbrezovica ako je poznato ;)

kosim sa universalom i roto kosim fahr km24, imam pauk fahr 2.5m, tračni pretepač sip 2.2m. omotač sam kupio novi, sipma OZ 5000 TEKLA direkt u poljskoj u tvornici, balirka je iz austrije došla krone kr125 2008 godina (radila 5 sezona, prvu 2009)...

Posljednje uređivanje:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Prekrasan krajolik, sviđa mi se, baš je idilično!

Fendt se dobro pokazao, nije bilo problema???

Kad si to kosil, pošto vidim da je sunčano bilo na slikama?

stihlMS660

Član
Tu od
18 Stu 2010
Poruka
275
za sad je dobar, nemam nikakvih problema.
mislim da sam to kosil oko 7.8. ak se ne varam, bilo je par lijepih dana

stihlMS660

Član
Tu od
18 Stu 2010
Poruka
275
jučer sam napravil i omotal 7 bala zelenoga, još operem, podmažem i pospremim balirku i sezona je gotova
IMAG0040.jpg

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Zakaj ne , pa dok ne počne smrzavati a možeš i tad ali gubiš kvalitetu .

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
malo smo na knap sa kockicama, a pošto je problem sad posušiti, možda bi još nešto omotali pa pitam... nemam iskustva s rolobalama, ove godine smo prvi put nešto omotali pa se još učimo :)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kolega suši 7 rali, ujak suši jedno 2-3, a ja planiram skinuti nekih 4 rali, a ral se več suši i moram reči da se odlično suši.
Vele za ovaj cjeli tjedan i polovicu idučeg temperature do 24°c, topli vjetar do 12 km/h, pa to se bude sve osušilo :D:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,898
Čini mi se da je prekasno za sušit travu..
Ujutro je dugo rosa i magla več pomalo,i tokom dana nije neko vrijeme,navečer opet rosa..Prošlo je vrijeme sušenja trave...

Najnoviji postovi

Na vrh