• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Reko sam ti neki dan @Fendt939 ojd*** od mene, ti koji nemaš blage veze o poljoprivredni ideš nešto komentirati. Uzimaš poticije i jeb**eš poštenu klasu, kako sam rekao traktor si vidio samo na TV-u. Živiš na tuđoj grbači i praviš se pametan.

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,411
Ajoj jesi ti sad se naljutio? Ma nemas brige doc ce dan kad ćeš i ti sjest u pravi traktor 😉

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja sjedim svaki dan, a ti ga samo gledaš i sanjaš o njemu. Ako nemaš neki pametni argument bolje šuti, a tebe najviše boli istina o poticaju koja ti je bolna tema.
Ja vozim svaki dan traktore kakve ti u životu nisi i nebudeš vidio. Da bolje pratiš forum sve bi ti bilo jasno.

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,411
Je evo jučer mi je baš pao novac s neba, jedva smo dočekali takav dar, al ti to ne kužiš, imaš 15 kvadrata zemlje i tak ti svejedno kakvo je vrijeme, tako da nekad promisli šta pišeš, a do tad pusa bok

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pa nisi ništa sa svojom novcina napravio, i nemaš se pravo žaliti, meni žao ljudi koji svojim radom nastradali jučer,kojima je sve uništeno.
A ti koji nečeš motiku primit ako ti nešto ne sjedne meni te nije žao.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Da baš je, jer si bezobrazan i podbadaš i pišeš nepromišljeno. Reko sam ti, odje**i od mene. Sjedi doma i kukaj i čekaj novce, drugo neznaš, da si kakav poljoprivrednik zasuko bi rukuve i radio, a najlakše kukati samo. Ja kolko got malo imam napravim si i ne kukam.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,444
Svaka cast onom ko balira po 2 - 2.5 kn po bali... ja ispod 3.5 do 4 nema sanse. Ak mu preskupo neka si kupe balirku pa neka probaju... ovo za 2.5 kn je bagatela...

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,116
Zato je najbolje kola i nametati sa vilama😉ko got kaj veli. A danas je sve takmičenje ko kakvu balilku ima i kakav traktor. Namečeš na kola, dopeljaš doma, popraviš na štalu i adio mare, bonđorno. Kak su naši stari sve to mogli delat? Dajte nemojte biti deca.
Nemoj me krivo shvatiti ali sam to ne možeš,dobiti radnika za rad u poljoprivredi bez obzira koliko ga platio kod mene je naučna fantastika. Ali zato dođi pred večer u bilo koju trgovinu ima kandidata koji bi popili pivo ako im platiš.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ma znam, ali kakvi smo to postali da nam teško međusobno pomagati jedan drugome, pa meni nema ljepšega kad nekome nekaj mogu pomoći. Danas svi nekam žure, svi gledaju samo neku dobit, svoju korist.
Meni srce puno kad nekome nekaj pomognem, evo neki dan jedan deda uzel tu kod mene neke njive kaj kosi sijeno,i ja prolazim slučajno i vidim hoda oko traktora i stanem i pitam kaje bilo, veli ostal mu traktor u brzini i čeka sina i mehaničara da dojdeju. Reko nemojte ih niš zvati idem ja doma po alat i budem ja to složil, pita deda pa kaj bute imali vremena, reko ne brinite. Otišel doma po pajser i ključ 27 i vratil mu brzine. Još ni kabine nije imal nego po onom najvećem suncu čeka sina iz par sela dalje da stignu. Sad se ja pitam kakav bi ja to bil da mu nisam pomogel?

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,728
Točno pomoć, i pomoći nekom to je lijepo uredu i ispravno, ali posao je posao.
A što se tiče cijene baliranja 2 - 2,5kn,mene su neki pitali, zašto je cijena 4 kn, kao ima jeftinije po 3 kn, ja kad bi mi tko htio to radit po 3 kn neznam da bi uopće svoju balirku iti za sebe izvozio iz dvorišta,platio i čekao na uvrtini.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,958
Vidim da su cijene baliranja u male kocke dosta različite. Slažem se s tvrdnjom da oni kojima je cijena previsoka trebaju tražiti drugo rješenje, ili se ne baviti proizvodnjom krme ili kupiti balirku. Vjerojatno netko od vas koji imate balirke ima i malčer. Kakav bi bil realni odnos cijene po satu baliranja i malčiranja trave ili kuruznice (npr. manji malčer širine 160 cm)?

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,386
Ja baliram po 2 kn male kocke.
Po vise nejde i gotovo, a i vise nema posla za balirku kod mene.
Ako se rjesim stoke do zime ide i balirka u oglasnik i gotovo.
A malo ni ju je zao, odrastao sam s njom, krenuo sam usluzno balirati s 13 god.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,728
Odnos cijene malčiranja se pravi, na temelju toga što se malčira, npr ja travnjak (a da trava nije baš prevelika) koji je prilično uredan i ravan idem na nekih 300 do 350 kn sat, i tu mi je učinak ako hoću da bude baš tip top 5000m2,na sat. E sad nekad me traže malčiranje žbunja, divljih kupina, a bude i komada debljine 6-7 cm, (ponekad moram i motorku ponijeti sa sobom ) stvarno zapuštenih površina tu cijena ide i do 450 - 500 kn,a tu je učinak cca 2500m2 +- 300m2.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,958
Malčiranje žbunja do 6-7 cm debljine nije dobro za usporedbu. Trebalo bi gledati poslove koje odrađuje traktor slične snage kak je potreban za baliranje. Zato sam navel mačiranje trave ili kuruznice malčerom širine 160 cm. Ili je možda bolja usporedba s malčerom 180 cm?

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,116
Ja baliram po 2 kn male kocke.
Po vise nejde i gotovo, a i vise nema posla za balirku kod mene.
Ako se rjesim stoke do zime ide i balirka u oglasnik i gotovo.
A malo ni ju je zao, odrastao sam s njom, krenuo sam usluzno balirati s 13 god.
Ja kupio balirku 2001. Cijena špage bila 9,5kn po kilogramu,cjena bale 2 kn. Danas špaga 26,5 kn po kg. Koliko bi trebala koštati bala? O gorivu nećemo.

Najnoviji postovi

Na vrh