U trgoagenciji dva klupka 212 kuna. Nekakva F Line. Moja balirka isto zeza. Danas ovak sutra onak. Tak da me začudilo da sa ovom špagom sasvim dobro radi.Danas špaga 26,5 kn po kg.
Nažalost ne mogu ti udovoljiti jer nemam balirke. Mogu samo za prve dvije stavke za moj traktor. Prve dvije stavke (zajedno) se kod mene kreću oko 40 kn/rh, neovisno jel radim sebi ili nekome drugom. To ti vjerojatno ne znači puno jer nije 60 KS, a i stavke se razlikuju ovisno o tome je li traktor kupljen novi ili stari. Novi ima veću amortizaciju, a manje održavanje i popravke, a ako je kupljen stari, obično je obrnuto.Ajde baci kalk za st od 1. Do 6... za traktor 60 ks ....
Koristio sam i ja onu tewe. Ta je valjda najskuplja. Njoj je isti vrag 400 ili 500. Ova ili ona. Ako balirka valja raditi će ako nevalja neće. Zajebavam se sa njom preko 20 godina. Neki dan mi mati kaže da nezna šta više u njoj i radi. Stara je bila kad sam ju kupio a kamoli sad.Ja zato koristim skupu špagu i malo deblju.
Onda ne razvezuje
Ja sam naveo cijenu špage nekad i sad, u jednu balu duljine 90cm ide cirka 220 cm špage po vezaču znači puta dva. Paket špage se sastoji od dvje klupke po 5 kg koje se troše istovremeno, pa mi ti onda izračunaj. Koliko vremena , praznog hoda od parcele do parcele, goriva potroši traktor koji troši oko 4 litre na sat. Bilo bi mi drago kad bi istaknuo tu računicu za realnu cijenu. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru. E da , ako ne znaš tip špage određuje metre u kili, znači tip 400 znači 400metara u jednoj kili.A kolko bala napraviš iz paketa špage(10Kg)?
Nemoj me pitati za dimenzije bale jer neznam a i manje bitno, barem meni. Prosjek težine je bio 15 kg. Oko 800 bala je moj prosjek za ta dva klupka tipa 400, sa njom sam najviše radio.A kolko bala napraviš iz paketa špage(10Kg)?
Pošto sam prodao balirku AP -41 prije dvije godine,zbog gubitka koje mi je pravila, moram priznati da mi špaga nikad nije pravila problem,osim one Mađarske, bijele,ali i ona je išla dobro ako se malo "posunčala"U trgoagenciji dva klupka 212 kuna. Nekakva F Line. Moja balirka isto zeza. Danas ovak sutra onak. Tak da me začudilo da sa ovom špagom sasvim dobro radi.
Ta AP 41 me je, odhranila, odškolovala sve mi dala nikad više toliko para.Pošto sam prodao balirku AP -41 prije