• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,182
ja bum u rolo...teško je doći do pomoći da se pospremi 200-tinjak kockastih...ovak mi napravi rolo cca 120x90 i mogu baratati s njima sam...po 3 komada na prikolici dopelam doma i skoturam u sjenik...

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,151
ja bum u rolo...teško je doći do pomoći da se pospremi 200-tinjak kockastih...ovak mi napravi rolo cca 120x90 i mogu baratati s njima sam...po 3 komada na prikolici dopelam doma i skoturam u sjenik...
Znam, zato sam ja ovo sam rešil

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,182
nemam prikolici dosta, pa onda moram jednu po jednu tovarit i doma istovarit...prvo bacaj gore, pa odi gore slagat, pa natrag dole...pa doma bacaj prvo na pod pred sjenik pa onda u sjenik, pa slaži u sjenik...i tak u krug...ubijem se...sad već 2 godine radim rolo, to je neusporedivo lakše...jedna rolo mi ima cca 10 kockastih...

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,423
Ja sam do sad radio kockice,ali imam namjeru preći na rolo
Kod nas skoro nitko više ni ne kosi ,balira,pa pošto se nikad nisam susreo sa rolo u radu,znam da imaju neke na letve,kajševe....špaga ,mreža(kockastu balirku sam doktorirao,ali za rolo sam tudum)
pokretao bi ju zetor 60ks,nebih neku ogromnu,koju bi preporučili i zašto(baliram oko 2000 kockica godišnje)
Nebih ulazio u neke velike novce,jer neznam koliko ću ni ja više balirati
Kako se kreću cijene još koliko toliko dobrih polovnih?

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,461
Moja preporuka je da tražiš Krone 120,125,130. One rade balu 120 X125, komora je fiksna, sistem: letva - lanac balira sve: suvo, vlazno, mokro, krupno, sitno... Balirka je jednostavna, ima svega 3-4 lanca i isto toliko hidrauličnih cilindara. Održavanje jednostavno a dujelivi nisu skupi. Nema elektronike, kompjutera, senzora... jednostavna i pouzdana. Ja vežem špagom, namjerno sam birao bez sistema mrežice jer je ne koristim. Špaga je dosta jeftinija, bala bude ružnija (čupava) a kravu ionako ne interesuje kakva je bala nego šta je u njoj.

Najnoviji postovi

Na vrh