120 je starija verzija, veže jednom špagom, rijetke su sa mehanizmom za vezanje mrežicom. Boja je crvena i krem žuta.
125 novija verzija, starija verzija (crvena-žuta) veže jednom špagom, mogu se naći i sa mrežicom. Novija verzija (zeleno - žuta) veže sa dvije špage sve imaju mrežicu, nemaju kandžastu spojnicu za isključenje pogona lanaca kod otvaranja komore. Dok starije verzije 120 i 125 crveno - žute boje imaju tu spojnicu tzv. "dog clutch".
Verzija 130 je novija, veže sa dvije špage i mrežicom, nema "dog clutch", mehanizam za zaključavanje komore je hidraulična brava umjesto opruge kao na 120 i 125.
U suštini starije verzije su vrlo jedonstavne, svega tri lanca, mislim da je jedna od najjednostavnijih balirki na tržištu. Sve rade balu sistemom letva lanac, baliraju sve bez obzira na sadržaj vlage ili krupnoću mase. Što je novija verzija to je i složenija.
Za manji broj grla i manji broj bala verzija 120 i 125 su sasvim dovoljne.
Doduše sporije su u radu, mora se ići polako ako hoćeš da bala bude dobro nabijena. Bolje nabija balu nego recimo Claas 44 (na valjke, hidraulično zaključavanje) i neuporedivo prostija od Claasa.
Ja imam KR 125 pikap sirine 1,4 m veže jednom špagom i jako sam zadovoljan sa njom.