• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,508
Tvornički nisu dobro zategli šerafe. Sajla se raspušta na žabicama od mehanizma noža mreže.

Najveći problem je što je njihovih 100% premalo za dobru balu, a kompjuter neda preko 100. Pa onda ručno radim u drugom izborniku do 120%. Senzori se nedaju preštelato kompjuterski da idu u minus. Federi na kvakama su bili jako labavi i otvarala je vrata kad sam htio nabiti balu kako treba. Sad smo to dotegli i bolje je.. Razmišljam da ubacim nešto izmedju balirke i vrata da povećam taj raspon i da mogu poništiti senzore da idu do tih 130%, a da nisu u minusu..

Imam uputstva i direkt sam u kontaktu s tvornicom.. Stavili su ublaživač na podizanje hedera pa treba 5-6s da ga podigne to ubija traktor pod punom balom kad hoćeš podignuti pick up.

Ideja je bila da uzmem bolju Sipmu kad sam već zadovoljan sa starom koja je max jednostavna...

@ZGseljak Uopće ne pokušavam kontaktirati firmu koja mi je prodala jer znam da pomoć dobiti neću kakvu bi trebao, a realno znao sam ja to dok i sam i kupovao stroj od 33k €. Vodio sam se prema specifikacijama i po dosadašnjem iskustvu.. Sitnice zajebavaju da se to sve poštelati samo treba imati živaca i volje.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,950
Polako se ide k kraju,još nešto malo od kolege pokosim i nek čekaju kupca....

Prilozi

• IMG-20250615-WA0002.jpg
    IMG-20250615-WA0002.jpg
    74 KB · Pregleda: 35
  • IMG-20250615-WA0001.jpg
    IMG-20250615-WA0001.jpg
    27.4 KB · Pregleda: 34
  • IMG_20250614_123238.jpg
    IMG_20250614_123238.jpg
    75.7 KB · Pregleda: 35

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,377
Jel se uopće može sijeno prodati?
Kod nas je kao cijena okrugle bale 10 eur i nema šanse da se kaj proda.
Ja imam još nekih 3 jutra livada koje ne mogu preorati i ne znam kaj bude ubuduće s tim.
Još ih sad ja kosim, a inace nitko ih neće ni zabadava kositi, ma ni da mu platiš.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,950
Ja sam prodal sad u 5 mjesecu 2 Šlepera za Đakovo otišli po 15e i sad su iz okolice otpeljale ženske za konje 40-tak komada.Mogal sam ga prodati još u -12-1 mjesecu Al problem mi je utovar u šleper jer ga moram na prikolicama vozit 2 km do mjesta za utovar pa sam mislil da se ne budem s tim zajebaval al na kraju sam ipak moral.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,409
Jbg kad nema stoke, svake godine je pad krava konja, ovca, bikova. Ja uspijem prodati samo zato kaj imam kvalitetno sijeno, pa ode to. Za ovce i konje naj više ide a i nemam puno nekih 150 komada, jer smo na brijegu pa je fino sijeno ali isto tako, svake godine sve teže i teže ide prodaja. Kakve bale sebi radim, takve i prodajem, ak nije dobro sjeno onda ide za štraju... inace, ljudi svašta prodaju, staro, pokislo čak i granje... pa ja tu imam šanse, jer uvijek pazim da je musterija zadovoljna i da pokosim do sredine 6 mj, mlade trave...
Za par godine nećeš imati kome prodati jer nestaje stočni fond brutalno. Moji par kupaca odustalo od stoke, a njima sam prodavao po 100 komada.. Jedne godine me izvkla Slovenija, tamo je bila susa, pa mi je jedan uzeo 230 komada po 25€ i to je bio biznis, inače ide od 18 do 20€ ali to su kupci po 15 do 30 bala ali to vozim i slažem im... tak da, ide teško ali ide nekako....

Najnoviji postovi

Na vrh