• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Špricanje kukuruza protiv trave

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
I nije baš..

Prošle godine sam špricao sa potrošnjom vode oko 250l/ha,znači minimalna potrošnja..Tokom špricanja je malo padala kiša..

Probao jednu zemlju špricat s večom potrošnjom oko 300l/ha i tu mi je slabije uspjelo,a špricao isti dan..

Prvo špricanje ove godine sam obavljao s potrošnjom oko 300l/ha jer je bilo suho,sad je napadala kiša i dalje ču špricat sa 250l/ha..

A čuj, špricam tak kad tak šprica potroši vode...da imam bolju špricu s boljom regulacijom bilo bi bolje.

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
obilazio polja i mogu reči da je 90% kukuruza čisto ko ovo sa slike...špricanje uspijelo...znači Merlin + herbotrof odradio odlično...

DSC00961.jpg

DSC00959.jpg

OPG HORVAT

Član
Tu od
24 Ožu 2011
Poruka
696
Ali ova slika od matije kase mi se više svidja nego ova dolje
a ja jos cekam korove da narastu nesto smo pšosprijali lumaxom a drugo sa sambom budemo isli i tako se bojim sta bude

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
04.05

moje mišljenje tx75 da si previše pustio korove u rast i da će trebat korekcije s drugim sredstvom, volio bih vidjet kasnije slike jer i ja sam koristio lumax, ali nije bilo toliko korova, i sad je peti dan 100% čisto.

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
Prošle godine sam poranio s Lumax-om pa sam išao u korekcije, ove godine su me 2 tehnologa uvjeravala da napravim ovako i mislim da će to biti dobro i bez korekcije.

Bude naravno slika opet za 7 dana.

LP

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Sve razmišljam da idem s Lumax-om. 118 kuna litra, 3 litre po hektaru, ali bojim se da ne bude pljuga jel vidim puno ih šprica s Lumax-om.

Emy

Član
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
640
prskalica 330 litara, dizne 0,4-110, traktor IMT 560 ...kojom brzinom trebam ici da bih prskao kuruze, inače sam prije uvjek plaćao prskanje a sad sam dobio prskalicu da poprskam sam, medjutim ne znam koliko brzo trebam ici i koliki obrt kardana ???

Voda je Merlin jer sam kuruze posijao tek preključe.

Gradacac2

Član
Tu od
13 Pro 2010
Poruka
183
prskalica 330 litara, dizne 0,4-110, traktor IMT 560 ...kojom brzinom trebam ici da bih prskao kuruze, inače sam prije uvjek plaćao prskanje a sad sam dobio prskalicu da poprskam sam, medjutim ne znam koliko brzo trebam ici i koliki obrt kardana ???

ne znam za 560.Ja radim sa 539 idem prvom i sa diznama 0.4 bacim 200 litara na
4 dunuma.A danas sam prsko Lumaksom i dizne 0.2 200 litara na hektar i cetiri litra Lumaksa.Valjda bude dobro.:weedman:

Emy

Član
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
640
I ja sam isao prvom mada je sprica bila jako rastelana, tako da mi je ostalo vode i onda sam tamburao po njivi dok nisam potrosio dozu...

Nego kakav je plodored Merlina, moze li se na jesensku sjetvu na toj parceli graška ???

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703

Brzina 6-8 km/h, pritisak 3-5 bara, kod mene na IMT 533 to je bila 2.brzina direkt na 800 okretaja motora i potrosnja je bila 440l vode na hektar. I mogu se pohvaliti da je spricanje uspjelo, nema ni jedne travke...

stihlMS660

Član
Tu od
18 Stu 2010
Poruka
275
špicao sma kukuruz sa lumaxom kad je bio kukuruz na 2-3 lista i sad mi pondgje izbio korov i bit će ga još. kukuruz je već na 8-10 listova, neki je i veči. S čime da ga pošpričem da maknem taj korov??

gmiža

Član
Tu od
19 Kol 2007
Poruka
410
Jučer i danas služi vrijeme za špricanje, pa smo u akcije.
Koristi se po prvi put kombinacija Sorgum+Samba+okvašivać u max dozi,
nadam se da bude rezultat odličan:)

Najnoviji postovi

Na vrh