P
pepsich
Guest
naslijedila sam zemlju i sad muku mucim
naravno kao gradsko dete nemam pojma ni o cemu ali znam da ne zelim da mi ta zemlja propada
ovako stoje stvari imam neki prostor u kojem je nekoc davno bio vinograd i vocnjak
u njemu je trenutno samo pokoja vocka i ljeska koja je totalno podivljala i otisla nebu u oblake
e sad problem je to sto to vec godinama nije obradjivano i trava i sikara su grozne
suma je naravno u blizini pa ima mladica svega i svacega
problem je sto je zemlja izrazito kosa to je zapravo jarak
dakle strmine sa obje strane i onda ta jadna sredina u dubini
susedi to trenutno kose s flaksericom koja doduse ima noz jer flaks ne pomaze
i preporucili su mi da to pustim da obraste u sumu
meni se ta ideja opce ne svidja jer sume ionako ima dovoljno (jedan plato mi je vec obrasao jer zadnjih godina baka i deda nisu nis radili po tom pitanju moram smislit i kako to pokrcit)
e sad ja trazim vase savjete sta i kako s tim
herbicidi mi iskreno ne dolaze u obzir jer mislim vadit eko certifikat za njivu koja je odmah pored i vinograda i platoa
mislim si ja pa za boga miloga mora postojati neki stroj koji moze raditi i na strmini da to rjesava a da nemora covjek rucno flaksericom
eto ugl slusa vase prijdloge i ideje
i molim vas uzmite u obzir da ja nemam pojma o poljoprivrednoj terminologiji pa mi pliz i objasnite to sve
eto hvala
eh da zemlja je u gornjoj jelenskoj pored popovace
naravno kao gradsko dete nemam pojma ni o cemu ali znam da ne zelim da mi ta zemlja propada
ovako stoje stvari imam neki prostor u kojem je nekoc davno bio vinograd i vocnjak
u njemu je trenutno samo pokoja vocka i ljeska koja je totalno podivljala i otisla nebu u oblake
e sad problem je to sto to vec godinama nije obradjivano i trava i sikara su grozne
suma je naravno u blizini pa ima mladica svega i svacega
problem je sto je zemlja izrazito kosa to je zapravo jarak
dakle strmine sa obje strane i onda ta jadna sredina u dubini
susedi to trenutno kose s flaksericom koja doduse ima noz jer flaks ne pomaze
i preporucili su mi da to pustim da obraste u sumu
meni se ta ideja opce ne svidja jer sume ionako ima dovoljno (jedan plato mi je vec obrasao jer zadnjih godina baka i deda nisu nis radili po tom pitanju moram smislit i kako to pokrcit)
e sad ja trazim vase savjete sta i kako s tim
herbicidi mi iskreno ne dolaze u obzir jer mislim vadit eko certifikat za njivu koja je odmah pored i vinograda i platoa
mislim si ja pa za boga miloga mora postojati neki stroj koji moze raditi i na strmini da to rjesava a da nemora covjek rucno flaksericom
eto ugl slusa vase prijdloge i ideje
i molim vas uzmite u obzir da ja nemam pojma o poljoprivrednoj terminologiji pa mi pliz i objasnite to sve
eto hvala
eh da zemlja je u gornjoj jelenskoj pored popovace