• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,694
Jok, ovaj ima sloj silikona od sastavljanja koji ne da da cuvi, ali ako ide mast ni ne treba.

Za olje, već par puta rastavljano nikad mazao, niti je ikada cuvilo tako da ne znam, pvobaj pa ako cuvi, bvtvi 😂

Iz nekog posebnog razloga stavljaš mast umjesto ulja ?

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,086
Mislim da je semering, davno sam to rasturao jer su mi se podrobili zupčanici. Izvadi šplentu i skini osovinu s nozevima, možda se samo trava namotala, vidjet češ.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,677
Iz nekog posebnog razloga stavljaš mast umjesto ulja ?
Vidiš da nije bilo ništa u reduktoru, dakle cuvi semering, a da se ne bih s tim zajebavao sad kad gori, ubacim polutekuću mast koja kada se ugrije postane još fluidnija i maže isto kao i ulje, a ne curi, a tako i tako nije neki extra brz reduktor da baš mora biti zejtin unutra.

Ovo je drugi puta da je semering najebao, a skontam samo zato što za skoro svaku košnju skidam noževe i mijenjam matice da se ne ***** kasnije i sa oštrenjem i potrošenim maticama i šarafima, pa vidim da je dolje masno, inače bih ga vjv sahranio.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,916
Vjerovatno ( sigurno) na osovini koja nosi nož nema zaštite koja štiti semering. Bila ovdje prošle godine radprava kad sam reka da je potrebna te se neki uhvatiše da netreba jer je nije ni proizvođač stavio na reduktor. Ali to je druga stvar za što se proizvođač odlučio ili ne. Moje mišljenje i praksa pokazala da tteba. Na one malčere na koje nisam stavihv ( izrada prvih nekoliko) ktoz godine rada sam morao intervenisati i otkloniti problem. 20241221_130406.jpg
Trava se namota i pojede semering, potom uništi i ležaj da u njega uđe prašina i zariba. Kasnije sam odrađivao da u kućište uđe pored semeringa na osovini pločica koja nedozvoljava ulazi trava. IMG_20210321_152911.jpg
Sad ove osovine imaju pločicu i traju mnogo duže, odnosno od ugradnje ovako semerinzi su spašeni. Tako ide i na valjak. 20220920_114801.jpg
Recimo i u valak naspem 2 dcl ulja, niti hrđa iznutra a podmazuje ležaje.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,677
Ima zaštitu, ali kad raspizdi ciglu, beton, panjić ili nešto, oldeti pola metra u zrak, tako da vjerujem da više trpi od udaraca, nego da je došlo do mehaničkog oštećenja, a da se ne lažemo, nije ni mlad 😂

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,694
Ima zaštitu, ali kad raspizdi ciglu, beton, panjić ili nešto, oldeti pola metra u zrak, tako da vjerujem da više trpi od udaraca, nego da je došlo do mehaničkog oštećenja, a da se ne lažemo, nije ni mlad 😂
Čudo je jedno šta sve ti malčeri istrpe 😆

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,649

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,344
Razlika između teorije zavjere i otkrića zavjere je tek koja godina...

Najnoviji postovi

Na vrh