Tak je i kod @Lee Champa ,samo njega nikad nema doma.Možda ti donese da vidiš.... Tak moje rade. Ulovi, donese i mijauče dok ne pogledam, i tek kad pogledam onda krene jesti.
I to dame od sebe rade, nisam ih treniral
Isto je i mene brinulo, dok je to počelo, ali priroda ima svoja pravila. Imamo 2 mačke, no dok su one na dvorištu, ptičice ih vide i ne idu ni blizu. Dok se mačke povuku u podrum, na toplo, pokraj centralnog, tada dolijeće desetak sjenica na jabuke, nasuprot ulaza u podrum. Svaka kljucne par zalogaja, pa se vrati na jabuku, pa za kratko vrijeme natrag na hranu. Vidimo da su ptičice jako oprezne, jako pametne i da se uspijevaju svaki dan dobro nahraniti.@plus..nemoj tako..mačka ih bude dočekala..stavi na visoko kao @lijeskakc
Fino, ali bilo 🫣A to u rajgli je?
Nikad nebum zaboravil čovjeka koji je sedel pod orahom za onim okruglim drvenim kalemom na kojem je nekad žica bila, imal u rukama škare i vezal od grančica znetek za potpalu.....Danas najprije, ranojutarnje, "ometanje peći" pa "ozbiljni" šumski rad; kalanje "trupca" za potkuriti peć...
View attachment 67448 View attachment 67449
inače zimi je pticama najbolji špek .. masti ..tu jalakše skupe energije , sjemeke su sezonska hrana , xdIsto je i mene brinulo, dok je to počelo, ali priroda ima svoja pravila. Imamo 2 mačke, no dok su one na dvorištu, ptičice ih vide i ne idu ni blizu. Dok se mačke povuku u podrum, na toplo, pokraj centralnog, tada dolijeće desetak sjenica na jabuke, nasuprot ulaza u podrum. Svaka kljucne par zalogaja, pa se vrati na jabuku, pa za kratko vrijeme natrag na hranu. Vidimo da su ptičice jako oprezne, jako pametne i da se uspijevaju svaki dan dobro nahraniti.
Probala je supruga ostaviti hranu za njih i ispod naše vrtne sjenice, iz nekog razloga ju nisu ni dirnule. Ili im nije vidljiva, ili ju smatraju da je u za njih opasnoj zoni.
Za sad ovo funkcionira savršeno, uzimaju u kljun čak i kockice mandarina, nisam mogao vjerovati.
PS
Imali smo i još ju imam i kućicu za ptice, ali nisu u njoj dirale hranu, valjda radi osječaja opasnosti... One znaju kako je za njih najbolje, mi ih s užitkom hranimo i gledamo dok svaki dan dolaze i lepršaju oko nas.
Bude i to riješeno, dajem ti riječinače zimi je pticama najbolji špek .. masti ..tu jalakše skupe energije , sjemeke su sezonska hrana , xd
hvala ti za njih ,
Tako i ja, samo kaj se onda goste i mački.I ja sam prekjučer postavio hranilicu sa sjemenkama i masnu kuglu za ptičice. Najviše dolaze sjenice kojih se okupi i do dvadesetak.