• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,572
Kaže stara sremska "Što ide po selu, dobije po čelu" pa tako i ovaj moj jadni valjak, ležajevi na izdisaju, ali još mogu malo, takav posuđen s naglaskom na mazanje, ALI, nit' mazanja, nit' zadane radne brzine... Nakon 100ha dobijemo slijedeće:
Osjecam se prozvano 🙄 da si nazvao donirao bi ti par f210 kucista, mozda cak i sve...

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,239
Sve je to lijepo, ali dok sam ja čul sad pred koji dan koliko košta jedna obična krizantema, odmah sam zamrzil i zemlju i poljoprivredu i ratarstvo.
Znači, 4 eur jedna krizantema, a pred koju god bila 5 kn.
A žito i kukuruz 150 eur t, sa naznakom pada cijene još niže.

Kaj vi mislite, jel se budu te ratarske cijene ikad iznormalizirale, da si nakalemim još zemlje ili da sve napuštam i nek ide sve u 3pm?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,380
Pa i kila kruha košta kak 15...20kg pšenice...
Pitanje je po koliko kupuju te krizanteme, koje prodaju po 30kn...

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,239
Sam proizvođač kod nas po toliko prodaje.

Svi proizvodi su poskupili, čak su se i place i mirovine digle, ali ti ratarski proizvodi ko da su ukleti.
Nemrem shvatiti u cemu je caka i gotovo.
Tu se jedino more opstati ako imaš veliku količinu zemlje, pa ti nekaj ostane, ovak mi do 30-40 rali, laku noć svirači.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,478
Ista stvar je i kod nas u Zagorju, nemaš kome prodati ni kilu kukuruza, uvijek mi je bila volja raditi malo veće površine jer ima zemlje koliko hoćeš ali je pitanje plasmana. Jedino kamioni i nekamo voziti a to je s ovim cijenama upitno da li ima matematike.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Osjecam se prozvano 🙄 da si nazvao donirao bi ti par f210 kucista, mozda cak i sve...
Iza tebe je bilo još 200ha valjanja i jedna druga etablirana ustanova ovih dana, plus mehanizam za otvaranje je fasovao. 🤭😂

Dok nisam došao u Gibanj nisam ni znao šta mi treba 😂 Išao na kućište za 6208 preko televuna, a na kraju kupio F210 jer paše raspon rupa.

Da imam cajta čekati, u nedilju bih na auto piju pa kod cige na kile kupio, mislim i budem tako nadopunio skladište, ALI, jebeno je kad treba sad i odmah 😅😂

Ali svakako svi ležajevi koji su došli s kućištima su vani i ide SKF unutra i jedan INA, nije ni to što je nekad bilo, ali je bolje od Codexa koji bi vjerojatno proigrao nakon 50ha. Za Japanera Asahi ne znam, ali bilo kako bilo, samo sad treba dobro umazat i teraj...

#krizantema = kriznatema 🙈

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,512
Ovo je jedan od najtužnijih dana u godini.
Kupuješ najljepše cvijeće, u boji njihova života. Jer to je sve što možeš napraviti osim molitve.
Duša te boli, riječi ne mogu van.
Kažu da vrijeme liječi rane, a ti čekaš da se to dogodi već duže vrijeme
Istina je zapravo, da samo naučimo živjeti s tim, sa tom boli.
I da nam zauvijek nedostaju.
Istina je da bi sutrašnji dan, najradije preskočili i da nas bole te ruže, iako su bile najljepše.
Ništa na svijetu nije vrijednije od cijele obitelji na okupu.
Nista nije svetije, nego oni dani kada ste svi bili živi i zdravi.
Zajedno.
Možda ste imali manje novaca, kuća, poslova, mogućnosti..
Ali bilo je više članova, smjeha, ljubavi.
Mnogi će danas sjesti u auto, voziti nekoliko stotina kilometara, da bi sutra na grobu svojih roditelja sjedili i pričali im koliko im fale.
No ljudi koje volimo, žive i nakon ovoga života, gdje smo tek prolaznici.
Ljudi koje volimo, žive kroz nas.
Žive u nama, njihove oči, snovi, glas.
Kada nekoga volimo, svim svojim srcem, on ostaje, sve dok mi ostajemo.
Tamo gdje nosite cvijeće, tek je grob sa kostima, a naši voljeni, sve ovo vrijeme su uz nas. Žive u našim sjećanjima, u našem srcu. Dobro pogledaj svoju obitelj, svatko nosi nešto njegovo/njeno u sebi. Netko oči, netko dušu, netko karakter, netko smjeh.
Netko kosu, hod, volju.
A svi nosite ljubav.
Zato obriši tu suzu, zagrli svoju obitelj, i znaj da nitko od njih na Nebu ne želi da mi ovdje plačemo, jer otišli su svom Ocu.
Ništa ih ne boli i dobro su!

Najnoviji postovi

Na vrh