• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,009
@NikolaT55, treba ti plinska opruga, ovo gore što si kupio je amortizer.
Hvala, budem potražio.
Tu plinsku oprugu trebaš ako hočeš mekano zatvaranje vrata... to su bedastoče za vrata sa stakolom u metalnom okviru.
Amortizer koji si kupil je po svemu sudeči neispravan, između ostalog zato jer si ti 180 N rukom stisnul očito bez puno muke.
I ja isto mislim da je neispravan, nije da sam ga lagano stisnuo, morao sam se dobro nasloniti na njega.
Prvi puta je prošao bez problema i otvorio se sam, a drugi puta je samo ostao u tom položaju.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,009
Koja je razlika između plinske opruge i tog amortizera, jer koliko čujem netko kaže amortizer, netko plinska opruga, pa mi je sad malo zbunjujuće. Na netu svi pišu amortizer stakla, vrata, haube, itd.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,951
Koliko sam ja skužio jedno amortizirati silu ko amortizer na sjedalu, drugo je plinska opruga ko na vratima koja pomaže u nošenju sile.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,009
Bilo je raznih informacija, tako da na kraju ni sam nisam bio siguran da li tražim pravi odabir.

Posljednje uređivanje:

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
932
Nepismenost je u pitanju, ništa drugo, a ujedno i lakše dolaženje do kupaca jer netko zna za jedan naziv, netko za drugi pa često stave oba. Funkcije su različite, plinska opruga se koristi samo u krajnjim položajima za držanje nekog tereta, a amortizer u nekom srednjem položaju za ublažavanje udaraca. Naravno, uz amortizer mora ići neka dodatna opruga jer inače nema funkciju.

EDIT: Postoji još i liftomat koji je kombinacija tog dvoje, možda i sjediš na njemu.

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh