Kaj koristiš za to?Backup i sync sam prepustio automati ci...
Na starijim računalima imam Synctoy, ali nema više potpore za njega jer se sve sad "gura u oblake", a to ne ću.
Kaj koristiš za to?Backup i sync sam prepustio automati ci...
Synology NAS za online backup, cijeli ekosistem im je odličan, Synology Drive imam za file sync/backup, a Active Backup for Business za inkrementalni disk image. Za offline/offsite backup na Synologyu imam Win 7 VM sa SyncBackSE kojim onda sve s NAS-a bacam na hrpu vanjskih diskova, a kritične podatke njime dodatno guram na 1000 km udaljeni server preko FTP-a. Da se ne znam što dogodi, osiguran sam na sve načine. Da se razumijemo, ovo ništa nije složeno kao punokrvni cloud jer mrzim to, sve mi radi isključivo lokalno osim tog FTP-a. Ako mi baš nešto zatreba kad nisam kod kuće, preko ZeroTiera se spojim na NAS, sav drugi internet promet mu je zabranjen.Kaj koristiš za to?
Na starijim računalima imam Synctoy, ali nema više potpore za njega jer se sve sad "gura u oblake", a to ne ću.
Hvala ti. Još samo da shvatim kaj si napisalSynology NAS za online backup...
Kakvo je to događanje v VŽ?Večer, na ulicama moga grada
Copy paste:Kakvo je to događanje v VŽ?
Špancirfest je davno prešel.
Google Photos je nekad davno sve slike smanjivao pa pripazi na to, ne koristim Google proizvode pa ne znam kakva je sad situacija.Google drive. Platim godišnje neku siću i koristimo ja i cijela familija i prst u uho... Sve je u oblaku .
Onda Synology NAS, uzmi si malo vremena za sve namjestiti i poslije samo primiš mail kad nešto ne valja. Synology Drive ima opciju backupa i synca pojedinih fileova/foldera, ABB radi cijeli disk image, a imaš opciju i traženja duplikata u pozadini pa generiranja izvješća.Guglom se ne služim, telefon mi nema račun...
A i rekoh da stvari želim lokalno.