• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,730
Backup i sync sam prepustio automati ci...
Kaj koristiš za to?
Na starijim računalima imam Synctoy, ali nema više potpore za njega jer se sve sad "gura u oblake", a to ne ću.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
951
Kaj koristiš za to?
Na starijim računalima imam Synctoy, ali nema više potpore za njega jer se sve sad "gura u oblake", a to ne ću.
Synology NAS za online backup, cijeli ekosistem im je odličan, Synology Drive imam za file sync/backup, a Active Backup for Business za inkrementalni disk image. Za offline/offsite backup na Synologyu imam Win 7 VM sa SyncBackSE kojim onda sve s NAS-a bacam na hrpu vanjskih diskova, a kritične podatke njime dodatno guram na 1000 km udaljeni server preko FTP-a. Da se ne znam što dogodi, osiguran sam na sve načine. Da se razumijemo, ovo ništa nije složeno kao punokrvni cloud jer mrzim to, sve mi radi isključivo lokalno osim tog FTP-a. Ako mi baš nešto zatreba kad nisam kod kuće, preko ZeroTiera se spojim na NAS, sav drugi internet promet mu je zabranjen.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,043
Večer, na ulicama moga grada ;) ...

Sam je ostao, na tren?
1000016373.jpg
Na početku je "ove" ulice.
1000016374.jpg
:unsure: Pa gdje su "svi" :unsure:;)

Ma vidi ti ovo :love:(y):ppozdrav:
1000016360.jpg
Tu su brojni ljudi ;)(y)
1000016359.jpg
Hladno je, ali atmosfera je bila za 5 (y)
Varaždin je mali grad, ali v njega rado ljudi dojdu sad.
Posvuda su automobili SLO registracijskih pločica, ZG, ST, DU, KR, ima naroda, došli su se malo smrzavati, iako smo bez snijega.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,730
Synology NAS za online backup...
Hvala ti. Još samo da shvatim kaj si napisal ;) :ROFLMAO:

Ja imam kaos: 3 laptopa (od kojih je jedan dozvoljava izvoz podataka samo na kriptirani disk), na svakom imam nešto slika, imam jedan eksterni 2Tb disk i još jedan disk sa slikama, nekih 300...400Gb.

Hrpa duplikata, ni sam ne znam više gdje je kaj...a trebal bi imati backup svega toga, uz još hrpu crteža i tekstualnih datoteka... Naravno i >100Gb na mobu i njegovoj uSD kartici...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,102
Google drive. Platim godišnje neku siću i koristimo ja i cijela familija i prst u uho... Sve je u oblaku .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,730
Guglom se ne služim, telefon mi nema račun...

A i rekoh da stvari želim lokalno.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,043
Kakvo je to događanje v VŽ?
Špancirfest je davno prešel.
Copy paste:
U subotu, na Korzu od 19 sati, nastupa jedan od najpopularnijih hip hop sastava u Hrvatskoj i regiji – Elemental.

Organski hip hop/rap s funkom, soulom, jazzom, reggaeom i rockom, realistični i koncizni tekstovi o društvu i pojedincu te produkcija u skladu sa svjetskim trendovima, zajedno čine da su njihovi albumi i koncertni nastupi u samom vrhu regionalne scene, a to će Remi, Shot i ostatak društva potvrditi i na Adventu u Varaždinu.
Završetak Copy paste.

• Like
Reactions: ZJ

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
951
Google drive. Platim godišnje neku siću i koristimo ja i cijela familija i prst u uho... Sve je u oblaku .
Google Photos je nekad davno sve slike smanjivao pa pripazi na to, ne koristim Google proizvode pa ne znam kakva je sad situacija.

Guglom se ne služim, telefon mi nema račun...

A i rekoh da stvari želim lokalno.
Onda Synology NAS, uzmi si malo vremena za sve namjestiti i poslije samo primiš mail kad nešto ne valja. Synology Drive ima opciju backupa i synca pojedinih fileova/foldera, ABB radi cijeli disk image, a imaš opciju i traženja duplikata u pozadini pa generiranja izvješća. :)

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,102
Na Google photos od uvijek imaš opciju želiš li da smanjuje ili želiš original veličinu.

@ZJ šta ti onda uopće imaš za backup 🤣. Odi u Dm i izradi si slike

Najnoviji postovi

Na vrh