• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,577
Ne umem da editujem pa Ču da pišem ovde.

Zna netko dobrog meštra/serviz za reparac'ju orbitrola? Bit će da me izdao na Đžon Diru jer neČe da mota u mesto nikako.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,807
Ne umem da editujem pa Ču da pišem ovde.

Zna netko dobrog meštra/serviz za reparac'ju orbitrola? Bit će da me izdao na Đžon Diru jer neČe da mota u mesto nikako.
Da nije ostao bez ulja i povukao sistem zrak pa ga pjena zeza. Dali si rekao u desno ili u mjestu ?. Kako se ponaša kad je motor ugašen, bez pumpe??. Teško da nadeš nekog ko će naći uzrok. Mnogi hidraulicari će na kratko pogledati i riješiti da je potreban novi. Zašto miješa ulje i rasipa u sistemu a ne tjera pritisak u sistem cilindra . Ima tu nekih različitih varijanti i proizvođača, teško da neko ima šemu pritočnih kanala i uslovljavanja da bi moga naći gdje je greška. Ako i nađe kvar ( ISTROŠENOST) elementa, gdje naći taj element dali postoje rezervni za reparaciju. Ako ti neko riješi podijeli ovdje šta se desilo.

luka

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
291
Danfos orbitrol? Koliko ccm ima?
Koliko radnih sati ima jd i kojegosiste?
Onda nes pametnije savjetujem 🤣 ja sam to kemijal 2-3 sezone

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,807
Ima li možda vanjsku pumpu povezanu spojnom ozubljenom čahurom na izlaz iz motora?

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,807
Danfos orbitrol? Koliko ccm ima?
Koliko radnih sati ima jd i kojegosiste?
Onda nes pametnije savjetujem 🤣 ja sam to kemijal 2-3 sezone

Našao kvar i riješio ili samo kemijao bez rezultata.

Najnoviji postovi

Na vrh