• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
451
Muha, mene tvoja radiona podsjeća na apoteku.. najradije bi ti traktor dopelal da mi preventivno generalku napraviš:D.
Ja ovo malo kaj sam šarafil bi lako prešlo pod jednu epizodu "A je to" kak sam izgledal (a o škednju da ne govorim) :ROFLMAO:

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,672
Muha, mene tvoja radiona podsjeća na apoteku.. najradije bi ti traktor dopelal da mi preventivno generalku napraviš:D.
Ja ovo malo kaj sam šarafil bi lako prešlo pod jednu epizodu "A je to" kak sam izgledal (a o škednju da ne govorim) :ROFLMAO:
Tebe na apoteku,, a mene na ginekološku ordinaciju,,, čak mislim da nosi onu maicu sa natpisom:"nisam ginekolog,,al mogu pogledati,,:ppozdrav::hahah:

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,672
Sve je to uredu,, ja sam danas unuka vozio u školu prvi puta,,,nezna se kome je veća sreća, meni il njemu,,
Ali sjedim i vraćam film pedeset i osam godina unazad,, tad sam ja krenuo u školu,,iiii dobro pamtim tad nas je bilo dva odjeljena po nekih trideset đaka,, a danas njih svega osmoro,, sa iste mjesne zajednice,, pa se sad pitsm kuda ideš ovaj svijete,,,,

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,206
Muha jesi ti to ipak raskopal jos jednu svoju staru IMT ljubav???

Ima nade 😍😍😍

Ujutro bu klepetava bospumpa zbudila susjede

Posljednje uređivanje:

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,592
Krenuo prskati.... Ono ni klik... Djeca se igrala u traktoru i ostavila kontakt i svijetlo. Nisam skužio I evo... Izgleda da je nova yuasa otišla u vječna lovišta... Vidjet ćemo sutra..

Ali nisam oprskao 😅
1000029006.jpg 1000029007.jpg

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,836
Znam da traktor ima osiguranje od neželjenog pokretanja motora (ptitisnuto kvačilo), ali ključ u traktoru dok nije pod kontrolom nije dobra ideja.

vlastel

Dobro znana faca
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
600
Ja od kad sam kupil Landini i zapalil ga sa ključem od uredskog ormarića, obavezno zaključavam kabinu i ključ ide na sigurno.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,592
To isto mogu i djeca.
Sve znam. Ali ključam prvo dvorište tako da djeca nikad nisu bez nadzora kod priključaka, ribnjaka itd...

Ali evo. Ja sam bio kraj traktora dok je mali bio unutra. I desilo se što se desilo...

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,615
Danas sigranje s jednim živim mrtvacem.

IMG_20250410_122006.jpg

Sahranitelj dragi mi otac, terao kosačicu bez ulja na štapiću dok nije stala još prošle godine u septembru mesecu.

Reko jel šta puklo ili je samo stala, kaže samo stala.

Dofurali mi to kući u novembru mesecu i od tada ćami u ćošku, mislih vjerojatno se pobrljao karburator ili se otkačijo ventilj.

Na kraju vidim da ulja jedva ima na štapiću, ulje puno marinija (aluminija) pa ubacih novo da malo protera kera.

Istina, bilo je lako pokrenuti stroj, kroz 15ak minuta otkriven uzrok teškog okretanja...

IMG_20250410_122056.jpg

Polomljen podizač ventila, otidjoh kupiti drugi, sastavih i kresnuh, radi, ali...

Izmjenih ulje i po ulju vidjeh da je vrag odnio šalu, u roku minute ulje isto kao i ono što je izašlo. Reklo ***** li ga, ide oko 1.5L u motor pa malo ću ga proprati. Nakon 4 izmjene ulja, i dalje ulje maljavo, baca živo ulje na šiberlauf, izbija poklopče od mjerača, a u mašini nešto gadno lupa, reko popa s kadilom je prošao, kosačica bacila kašiku.

Prezentirah dragome ocu što uvidjeh i što on učinu od stroja, kaže on pa vidiš da radi, reko, ajmo ovako, tko pokida plaća. Samo reko da te pripremim, novi motor je oko 1.100€, a ako sad rastavim, ako je sve osim klipa, klipnjače i karika dobro, možda 150€ sve izađe, a neminovno je da će klipnjača progledati kvoz pvozov na bvoku kad odluči uhvatiti malo friškog vazduha.

Nakon tog ustvrda, otac omekša i reče, napravi što misliš da je najbolje i što treba. A usput sam ga nagovorio da on bude ulagač da se ne desi opet isto jer ju je gonio 6 mjeseci svako malo na skoro 2ha površine pa onda znate kakva je to patnja bila.

Pa tako sinoć skinuh motorče, otvorih, ali bija kasno pa san iša leć.

Danas povadijo sve van i veselim se. Lupao je klip jer su karikenjosi kaputić

IMG_20250410_122019.jpg

Istini za volju to bi moglo još 4 sezone najmanje 🤣🤣🤣

Jedino se malkice raspala uljna puNpa čini mi se jer ne vidim od čega drugog može biti par sitnih dijrlova u mašini, ali kako god, ide osvježenje pa onda košenje 💕

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,604
Taj motor je bio predviđen za traktorčić, ali samo za vožnju.
Za 2 noža l=40cm taman i uz kultivator će zadovoljiti.
Kućište noževa je od bubnja veš
mašine
IMG_20250410_170430.jpg
Mislim da ću trebati na kosilicu postaviti dva kotača.
Remene nisam izmjerio ali idu 13mm

gost1975

Član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
71
Hvala za info; na prvu ovako mi se motor cini prejak za prijenos tolike snage na 13 remen, 17 da ali onda naravno remenice vece u promjeru. Ako dobro citam "data sheet" imas 2,2Nm na 2400 o/motora, to bez problema radi sa 50-55 cm nozevima. Kako stoji osovina motora u odnosu na remenice tj. koji je put remena? Ovako po dosadasnjim slikama kao da ne grize dovoljno motor na remen. Velika Hvala na raspravi, ako to radi posao dojdem ja poslikati i izmjeriti sta bude trebalo, uz dozvolu naravno. Trenutno loncin sa istom snagom iz Poljske mogu dobaviti za 350€ (anlaser, pumpa ulja, filter ulja, pumpa goriva) tako da bi sljedeca zima mogla biti zanimljiva. Spindle od vesmasine su super ideja, ali dok dojdem do konacnog rjesenja puno vremena i zivotinjica, jos razmisljam...
Kotaci koji prate teren preporucam barem 8" ostalo je sve mucenje preko humaka i busenja.

Posljednje uređivanje od moderatora:

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,206
@ Vikendpoljo:

Imam istu frezu i plug. Doduše, freza je proširena na 120 da pokriva trag mojeg proširenog Pasqualija 940 i dodani su noževi...

Zanima me ovo kako radiš grabe za krumpir s tim plugom...

Nije do kraja nagnut? Na kojoj je rupi od kraja?
Nikad to nisam probao jer imam ogrtač/okopač za kukuruz pa s njime radim grabe, ali mi treba netko tko s njim manevrira.

Najnoviji postovi

Na vrh