Danas sigranje s jednim živim mrtvacem.
Sahranitelj dragi mi otac, terao kosačicu bez ulja na štapiću dok nije stala još prošle godine u septembru mesecu.
Reko jel šta puklo ili je samo stala, kaže samo stala.
Dofurali mi to kući u novembru mesecu i od tada ćami u ćošku, mislih vjerojatno se pobrljao karburator ili se otkačijo ventilj.
Na kraju vidim da ulja jedva ima na štapiću, ulje puno marinija (aluminija) pa ubacih novo da malo protera kera.
Istina, bilo je lako pokrenuti stroj, kroz 15ak minuta otkriven uzrok teškog okretanja...
Polomljen podizač ventila, otidjoh kupiti drugi, sastavih i kresnuh, radi, ali...
Izmjenih ulje i po ulju vidjeh da je vrag odnio šalu, u roku minute ulje isto kao i ono što je izašlo. Reklo ***** li ga, ide oko 1.5L u motor pa malo ću ga proprati. Nakon 4 izmjene ulja, i dalje ulje maljavo, baca živo ulje na šiberlauf, izbija poklopče od mjerača, a u mašini nešto gadno lupa, reko popa s kadilom je prošao, kosačica bacila kašiku.
Prezentirah dragome ocu što uvidjeh i što on učinu od stroja, kaže on pa vidiš da radi, reko, ajmo ovako, tko pokida plaća. Samo reko da te pripremim, novi motor je oko 1.100€, a ako sad rastavim, ako je sve osim klipa, klipnjače i karika dobro, možda 150€ sve izađe, a neminovno je da će klipnjača progledati kvoz pvozov na bvoku kad odluči uhvatiti malo friškog vazduha.
Nakon tog ustvrda, otac omekša i reče, napravi što misliš da je najbolje i što treba. A usput sam ga nagovorio da on bude ulagač da se ne desi opet isto jer ju je gonio 6 mjeseci svako malo na skoro 2ha površine pa onda znate kakva je to patnja bila.
Pa tako sinoć skinuh motorče, otvorih, ali bija kasno pa san iša leć.
Danas povadijo sve van i veselim se. Lupao je klip jer su karikenjosi kaputić
Istini za volju to bi moglo još 4 sezone najmanje 🤣🤣🤣
Jedino se malkice raspala uljna puNpa čini mi se jer ne vidim od čega drugog može biti par sitnih dijrlova u mašini, ali kako god, ide osvježenje pa onda košenje 💕