• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,878
Da.. Zato su prije radili jake rakije. Da se ne osjeti okus i miris 😆
E to, i onda ju još ponudiš sa ledom :ROFLMAO:

Sječam se kad su gušteri imali zakletvu pa im stigla rodbina iz Strumice donesla domaču mastiku. Ja koji nisam vješt u tome sam potegnul ko da vodu pijem, tak nekak je i bilo.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,878
Mene danas dopalo ovo, za punu Jupolku bi bilo da se prekipa ali mi nezgodno u nju brati.
Kaj bu od toga neznam, nekaj bu kad se cukor doda,
Ako kiša stane još bum malo nabral.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,878
Mi pekmez radimo od smokvi i grožđa👍
U tom pravcu sam i ja krenul.

Veli AI da pekmez od smokvi i grožđa nije uobičajena kombinacija voća, ali ga možete napraviti kombiniranjem zrelih smokava i crnog grožđa s dodatkom šećera i limunovog soka po ukusu.
Grožđa imam samo bijelog kojekakvog pa ako može recept da se i to malo kaj je sazrelo ne baci bil bi zahvalan (y)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,878
Ja se drogiram srijedom i subotom jer tad diler dolazi u selo 😂😂😂

Sad će rasprava oko rakije i pekmeza, jedni stavljaju svašta, drugi ništa, a pekmeza nikad nema dosta, i kaj ćemo sad?
Onda gas po novu dozu, srijeda je, jer izgleda da ti od subote do srijede previše dana.

Rasprava je oko svega dobro došla jer i bedaku se dogodi da pogodi pa pametni nekaj novoga nauči ;)

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,211
Pekmez radim od šljiva.
Kupim oko 100 kg (80-90 litara), dvaput operem, izvadim koščice, sameljem i počinjem kuhati oko 4-5 sati. Gotovo je oko 19 sati. Dobivena količina je oko 30 litara. Malo se ohladi uz miješanje i u flašice.
NIKAKAV CUKOR!
Nedavno sam pronašao 3 flašice, od prije korone i jestiv je!

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,162
U tom pravcu sam i ja krenul.

Veli AI da pekmez od smokvi i grožđa nije uobičajena kombinacija voća, ali ga možete napraviti kombiniranjem zrelih smokava i crnog grožđa s dodatkom šećera i limunovog soka po ukusu.
Grožđa imam samo bijelog kojekakvog pa ako može recept da se i to malo kaj je sazrelo ne baci bil bi zahvalan (y)
Možda sam se nespretno izrazio,radimo pekmez od grožđa i pekmez od smokvi,istovremeno oba,ali svaki zasebno.
Prvi puta od grožđa(seksarda),a od smokvi su i mama i punica više puta radile.
Očiste smokve,zblendaju štapnim i kuhanje.
A od grožda prvo smo prokuhali grožđe,pa propasirali,i sad ide kuhanje do zgušnjavanja..
Nema neke posebne recepture..
Negdje sam pročitao da je bijelo grožđe slađe pa ide manje šećera👍

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,755
@Frenki F3 tu sam se motal po tvom kraju mi se čini 🤭

Prilozi

• 20250910_175308.jpg
    20250910_175308.jpg
    42.1 KB · Pregleda: 25
  • 20250910_175435.jpg
    20250910_175435.jpg
    26.2 KB · Pregleda: 21
  • 20250910_175501.jpg
    20250910_175501.jpg
    29.8 KB · Pregleda: 21
  • 20250910_175546.jpg
    20250910_175546.jpg
    44.4 KB · Pregleda: 22

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,280
Vrag ti po pekmezu. Od takve kvalitetne sirovine delati pekmez, a ima boljeg proizvoda za napraviti. Onak, proizvod baš za liječenje duše.
Kad dojdeju gosti, jel ih nudiš z rakijom ili z pekmezom?......pa prema tome odrediti postotak proizvodnje određenij proizvoda

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,798
Onda gas po novu dozu, srijeda je, jer izgleda da ti od subote do srijede previše dana.

Rasprava je oko svega dobro došla jer i bedaku se dogodi da pogodi pa pametni nekaj novoga nauči ;)
Je da, ali uvijek onaj koji ne zna puno, zna bolje od ovoga koji zna više, paradoks života...

P.S. Štek-dozna mi popušta.

Hamburgerđija prodaje drogu? 😆
Ma jok, ovo je novi trend dronom raspačavaju laki prah mekih nota 😜

Najnoviji postovi

Na vrh