Odgovorit ću sam sebi, vijek je čini se američki UNC 1/4"-20, naručit ću s Alije 10 kom za probu, lokalno ne nađem.Koji tip navoja obično imaju šarafi koji drže kotačiće na panelima električnih garažnih vrata? Bi mogao biti 410 samourezujući?
![]()
10 Stück 410 Edelstahl Außensechskant selbstbohrende Schraube Gewindeschneiden M5,5 M6,3 scharfe selbstbohrende geeignet für Hartstahlplatten - AliExpress 13
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comwww.aliexpress.com

I u Bosni je vlasnik fabrike siporeksa odavno ytong,, i dimenzije su iste,,Neznam de si našel debljinu 13🤔,a dužina je 62,5 ako je ytong. Oni bosanski su dužine 60
Ne,nego 12,5 👍. A težina 🤔. Pevex piše 12 kg,bauhaus 7. Pa ti vjeruj nekom ili važi 🤣U pravu si!! Debljina 12,7cm![]()
UBosni samo u Tuzli je fabrika siporexa,, ovo 19,, sam mislio na visinu,, al je greška visina je 20,, stim čovjek mi objasni koji je radio kalupe,, da se vremenom kalupi smanu,, pa visina zna da padne par mm.I ja sam ga brdo ugradil,ali baš ytonga . On je sav 62,5 ,bez obzira na debljinu. Ima ga 5,7.5,10,12.5,15,17.5,20,25 i 30. 19 nisam srel. A ovaj 60 dužine ,neznam gdje se proizvodi,ali znam da je iz bosne. I da,u hrvatskoj se više ne proizvodi(proizvodnja je bila u Puli,a pijesak iz Jerovca),proizvodnja je sad u Tuzli
To se kaže,,, tad je oko bilo visak,Nekad su zidari s palcima mjerili ali su kasnije napredovali pa je bilo centimetar sim ili tam. I nikad se ništ nije zrušilo, pogotovo ono na palce.
A još malo i šubler u ruke pa na bauštelu.... jadni ljudi