• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,054
Cjelogodišnje gume su po domaći rečeno ni v rit ni mimo. Ni za ljeto ni za zimu. Nije guma na autu za zakon i pandura,već za tebe u autu. Pišem iz iskustva,jer sam davno i ja bil pametan pa prve pogonske del nove,a zadnje čelestonke budu dobre. Kad sam sa zadnjim krajem pretekel sam sebe,onda sam videl pošto su gume

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,221
Sve je to meni jasno, ali ovakvo vrijeme je većinu godine. Snijega ima sve manje, a pravog ljeta sa 35-40°C možda dva-tri tjedna ukupno. Za ekstremne situacije mi se ne isplati držati dva seta, pogotovo zimske gume koje su iznad 5°C gore nego cjelogodišnje ispod 5°C. Nisam kupio ni neke čunga lunga gume nego Continental ASC2.

domy os,zaboravil si da uz te gume zakon nalaže i lance u gepeku
Za ljetne znam, za cjelogodišnje ne, ali svakako lance imam u gepeku kroz cijelu godinu, ne da mi ih se vaditi. Buksa ispod police je poveća tako da stanu lanci, prva pomoć, četiri kanistera od 5 l goriva i još ima mjesta, a te stvari niti čujem, niti vidim dok me gore i dalje čeka 400 l praznog prostora.

Cjelogodišnje gume su po domaći rečeno ni v rit ni mimo. Ni za ljeto ni za zimu. Nije guma na autu za zakon i pandura,već za tebe u autu. Pišem iz iskustva,jer sam davno i ja bil pametan pa prve pogonske del nove,a zadnje čelestonke budu dobre. Kad sam sa zadnjim krajem pretekel sam sebe,onda sam videl pošto su gume
To se i meni dogodilo prije 20 godina, naprijed zimske, nazad ljetne, prvi snijeg i u krivini mi guzica odletila, srećom nikoga nisam pogodio. Isti dan sam kupio i iza zimske.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,634
Meni bude tast isto sad stavil cjelogodisnje...isto radi jako malo km godisnje, mozda 2-3000...i to do grada i natrag...auto ne vozi vise od 80km/h...autoput nije videl 15g...

Scukaf

Dobro znana faca
Tu od
31 Sij 2022
Poruka
184
ja sam kupio 2 seta novih zimskih (Hankook i Dunlop) u Sloveniji. Izašlo me ravno 100€ jeftinije u kompletu. Nije mi jasno da je kod nas montiranje + balansiranje s novim ventilima (barem tu u ZG) 15€/kotaču, dok je u SLO 7€ za veće od 17" i 6" za manje od 17". Jel i tu moramo biti duplo skuplji, majku mu ljubim...

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,303
ja sam kupio 2 seta novih zimskih (Hankook i Dunlop) u Sloveniji. Izašlo me ravno 100€ jeftinije u kompletu. Nije mi jasno da je kod nas montiranje + balansiranje s novim ventilima (barem tu u ZG) 15€/kotaču, dok je u SLO 7€ za veće od 17" i 6" za manje od 17". Jel i tu moramo biti duplo skuplji, majku mu ljubim...
Slazem se sa komentarom o duplim cijenama... Katastrofa...

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,043
Dečki, guma glavu čuva.
Zimska je zimska a ljetna je ljetna.
Te all season su kak Deda Marek veli- nit v rit nit mimo. Pustite malo km i sl. Ponekad je i malo cijela vječnost.
Treba uložiti u set ( felga+guma) i doma v garaži samo zamijeniš i gas. Odmah vidiš kočnice u kakvom su stanju.
Samo moje mišljenje, bez uvrede

#Pajdaš

Aktivni član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
156
cjelogodišnje gume prakticiram od 2008. Nikad nikakvih problema, a vozio sam i po snijegu na cesti 5-10cm i po zaledenoj cesti, i po utabanom smrznutom snijegu, brzina se prilagodi uvjetima na cesti i nema problema. U pitanju Goodyear cjelogodišnje a pravim godišnje od 15-25tis km... Mislim da sam u jednom časopisu čitao da su 2022, 2023 i 2024 te goodyear cjelogodišnje proglašene gumom godine u raznim testovima (što se tiče grupe cjelogodišnjih). Npr sestra je imala na svome autu cjelogodišnje continental, one su nakon dvije sezone i manje kilometara izgledale čak lošije od mojih goodyear koje su završavale svoju četvrtu sezonu..
*Da se vozim po kojekakvim planinama zimi i ozbiljnijim rutama stavljao bih zimske ofc al što odem par puta zimi do Zg-a i tu po Slavoniji cjelogodišnje nema problema. Džabe i zimske ak onaj za volanom nije baždaren :)

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
277
Čini se kako je vrijeme hladnih zima sa snijegom prošlost u našim krajevima. A svima koji putuju neprofesionalno (to jest put im nije profesija) najviše se isplati malo planirati i pričekati lijepo vrijeme i tek onda krenuti knaput. Ionako Hrvatska je mala država gdje s jednog kraja na drugi dođeš autom u jednom danu. A tko se profesionalno vozi zimska guma zimi je zakon.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,094
domy os,zaboravil si da uz te gume zakon nalaže i lance u gepeku
Meni bi pohvalnicu milicija trebala napisati kad me upita usred ljeta jer u gepeku su uvijek dvije zimske gume sa montiranim lancima.
Ali ne kuže oni da tak mora biti iz njima nepoznatih razloga a ja sam len vaditi gumu van, samo ako je krvava sila, ali inače se stalno vozi. Nema dugo Slovencu nikak nije bilo jasno kaj če mi dve rezervne gume sa lancima i to usred ljeta. A ja ga pitam jel zabranjeno imati više komada rezervnih guma....?

Ali mi je zato milicioner napisal pohvalnicu kad me tražil prvu pomoč i otvoril ju, a u njoj sijalica....

Najnoviji postovi

Na vrh