• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,046
Ak je telićka, bude junica, a je telek, bude šnicl ;)
Nikak nije na gubitku :)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,046
@MUHA
Uzdužna šasija se nije, no jesu poprečne prečke, <10mm na sredini...nadam se ne trajno.
20251115_082235.jpg
Naravno, pa ovo je ~250% pretovar (za ~150% više od nosivosti, koja je 500kg).

Posljednje uređivanje:

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,654
Vec 12 god cekam...i nikak...
Al zapravo ispadam malodusan...sve sama obavila, u jutro me doceka zivo i zdravo tele a ja nezadovoljan...

• Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,046
Da nije seksirano sjeme, pa zato?
Najdite vi njoj pravoga bika, da bude i njoj ljepše...pa (možda) dobije kćer ;)
Ovak, svaki put, samo stalno isti...veterinar. :ROFLMAO:

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,654
Najblizi bik njene pasmine je oko 200km...
pa sumnjamo vec i na to...prvo je 5 god bilo jedno sjeme...sad 6 god.nije bilo sjemena buše pa smo ju krizali s drugom pasminom i sad je ove godine opet sjeme buse i opet decko...u 6 god kad je bilo krizano su bile 2 cure...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,129
@MUHA
Uzdužna šasija se nije, no jesu poprečne prečke, <10mm na sredini...nadam se ne trajno.
Naravno, pa ovo je ~250% pretovar (za ~150% više od nosivosti, koja je 500kg).
Znal sam, videl sam ju, izgleda opako ali je od tankih materijala napravljena da bi bila lakša (jeftinija).
Izgleda dobro, dugačka, široka, visoke stranice zbog onih nadogradnji, ali slaba za ozbiljniji teret voziti.

A osovine i gume za koje veliš da ništ ne čuju, nije ni čudo. To je prikolica sa 2 osovine, 4 kotača, a nosivosti samo 500 kila. Jednoosovinke nose 750....

To gore su suha drva, znači preko tonu, ali nema tonu i pol, raspoređenog tereta i još si to vozil po ravnom.... sreča pa nema arnjeve na utakivanje. To kad deneš gore 500 kil i prejdeš preko dve grabe malo brže više ništ nikam ne paše, treba brusilica.... ne pitaj me kak znam, zvinul sam onu sa okruglim rudom :giggle:

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,204
vrt20252.jpg vrt20251.jpg
Danas oranje vrta jer su za idući tjedan najavili nekakvu kišu. IMT tehnika. Fergusonček i jednobrazni plug 16 coli. Baš se nije zemlja rasipala kako bi trebalo jer sam po vrtu stotinu puta prešao traktorom i prikolicom gore dolje pa se zemlja sabila. Budu zima i freza to riješile. Bitno mi je da vani ne ostane ni perušina jer sam onda nesretan. Ostala je vani samo jedna paprika koju samo onda spuknul da ne kvari sliku i dojam. Budući da mi žena nije doma mislil sam se prebaciti na susjedinu parcelu, ali vidim da susjed nervozno hoda po gruntu pak sam onda odustal. Neka štiha, možda ga to smiri.

• Haha
Reactions: ZJ

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,129
Sve buš ti to zatackal kroz zimu kad buš suseda prigledaval.
Nesmeš po istom tragu jer onda ostaje staza za tobom ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,046
Velim da ima blizu 1500kil, skup z prikolicom (tereta na gumama).
Šasija je tanka (2,5mm C ) jer bi imala prazna valjda 400 kil da je (kak treba) napravljena od cijevi.
Deklarirana je na 750kg NDM, a prazna ima oko 250, tak da za autom i nemre više voziti; za to je dovoljno jaka.
Znam da to nije Humbaur ili Boeckmann, aIi i ovo je bolje od većine prikolica, registriranih na 750kg.
Postoji model, z identičnom šasijom ali z 15mm podom, s kočenim osovinama i on je deklariran za NDM od 1700kg.

Ovak natovarenu ju sigurno ne bum vozil autom po cesti, niti imam z čim. A i tko bi ju zaustavil.
Ovo je samo za ovakve namjene, po dvoru i na malim brzinama.

A i ovo je pretovar (~3m3) kamena, al Tehnostrojka se ne da:
20251115_112238.jpg
20251115_112251.jpg

... Garo je pretovar još povećal :D
20251115_125559.jpg

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,129
Velim da ima blizu 1500kil, skup z prikolicom.
Šasija je tanka (2,5mm C ) jer bi imala prazna valjda 400 kil da je (kak treba) napravljena od cijevi.
Deklarirana je na 750kg NDM, a prazna ima oko 250, tak da za autom i nemre više voziti; za to je dovoljno jaka.
I ovo je bolje od većine prikolica, registriranih na 750kg.
Postoji model z identičnom šasijom, ali 15mm podom i kočenim osovinama i on je deklariran za NDM od 1700kg.

Ovak natovarenu ju sigurno ne bum vozil autom po cesti, niti imam z čim. A i tko bi ju zaustavil.
Ovo je samo za ovakve namjene, po dvoru i na malim brzinama.
Ma sve pet, ako si ti zadovoljan zakaj bi ti ja sreču kvaril (y)

Ne kužim ja neke stvari ali nisam ja ni bitan, ja si bi ju kupil jer mi se sviđaju njeni gabariti, a poznavajuči sebe tovaril bi ju bez milosti, i naravno pretrgel ju.

Ja sam mišljenja da više osovina služi tome da bi se povečala nosivost, a kod tebe je obrnuto. Imaš više guma koje stvaraju trenje, troše se, trunu.... a imaš manju nosivost.
Mislim, ja to baš ne razmem, tu logiku.
Zato sam i pital jel se savinula, a znal sam da je.
Te osovine joj služe samo da bi mogla stajati bez onog stützrada.

Ovo zadnje, da nemaš s čim da te više nikad nisam čul.
Ovo je željezna tandemka, teška je tonu..... slikano u Zadru.... i još nije natovareno kak treba, kasnije je dorađeno.....ti s tim imaš posla sa svom svojom vučnom mehanizacijom, ustvari, ti to moreš samo po dvoru pomaknuti prema napred, rikverc je več problem ;)

Najnoviji postovi

Na vrh