• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,601
sad se osjecam prozvanim...ja sam jedna od tih kaj su kupili co2 i bla bla bla.....
Jedna :unsure:
Ja ne pamtim da si ti ikad uparival elektrode i materijal, plin, žicu, struju...

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,205
Ma to je odlicno. Ja sam brzinski odradio, dosao čovjek i kupi od mene vitlo, te u priči kaze moram jos i tegove napred kupiti. Ima taj okvir nosača, ja samo probušim dve rupe. Tegovi imali rupe u sredini. Dovarim ručke i zasarafim. Čovjek presretan. Nikad ih neće ni skidati.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,199
Hebemu miša, sad ste me vužgali s tim utegima...moram za čeha nekaj osmisliti, hoče malo nebo pogledati više nego ferc, pogotovo s malčerom

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,205
Najdraži su mi "majstori-sam svoj majstor".
Kupe si aparat za zavarivanje, pribor, elektrode.... Aparat obavezno CO2, jer je to "majstorima" "najbolje"-najlakše....
Pa nakon toga počinje igra.....Kak ovo , kak ono, koja amperaža, koja brzina žice, punjena žica ili ne.....
Pa prvi španovi, i nakon desetak španova ukupne duljine 3 metra, to je to....Time je već postao majstorčina koji zna znanje.....a nezna koji mu je broj zaštitnog stakla na maski.....O zaštitnim plinovima, o vrstama materijala kojeg zavaruju a prema tome i odabir odgovarajućih elektroda i postupaka u procesu zavarivanja i procesima poslije zavarivanja, znaju sve i to preko foruma i googlea...
Ehh ...... :ROFLMAO: :ppozdrav:
Prije nekoliko mjeseci dodje do mene mlađi ćovjek da nešto istokarim , a on ponešto vari te me pita oko automatske maske. Kaže jel se šteluje prema dioptriji oka. Kako to ide on nezna za svoju dioptriju, to je vidjeo na klip ACKriger. Kažem mu ti si pobrkao ide to prema jacini bljeska a on najčeše zavisi od jačine amperaže. Uze o tf i cic mic i nadje gdje uvaženi stručnjak na svom klipu objašnjava kako zatamljenost na maski podešava prema oku i da to zavisi od dioptrije oka i da svako prema sebi to podesava. Čovjek nespomenu nigdje jačinu bljeska i od čega jacina bljeska zavisi, niti spomenu razliku jačine bljeska prema vrstama zabarivanja.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,396
Ja ko seljak, amater, bmk majstor. Stavim na najjače. Svejedno mi jel vidim ili ne vidim šta varim jel jednako ispadne....

Najnoviji postovi

Na vrh