Jednasad se osjecam prozvanim...ja sam jedna od tih kaj su kupili co2 i bla bla bla.....
Ja ne pamtim da si ti ikad uparival elektrode i materijal, plin, žicu, struju...
Jednasad se osjecam prozvanim...ja sam jedna od tih kaj su kupili co2 i bla bla bla.....

View attachment 88091
Malo sam sačekao da mi stigne slika da bi je postavio.
Smatram da ovo nije komplikovan način. Jedna matica i skineš. Ručke teg ima. Kad skineš oba tega izvrneš i brezon.

Ferrari bolid dok je još glavni sponzor bil marlboroIzgleda ka formula1
Sad ti je volan pravi servoMože i bez matice, jedino sam ja za svaki slučaj privaril matice na krajnje utege da ih povežem sa navojnom šipkom
View attachment 88097
View attachment 88096
Nema šanse, mora biti kućna radinost, ovo je sad već izazovZa Zetora kupiš gotove
Pak bi mu bogcu prvi kraj širom otišel si ludStavi svije felge od kamiona naprijed
Prije nekoliko mjeseci dodje do mene mlađi ćovjek da nešto istokarim , a on ponešto vari te me pita oko automatske maske. Kaže jel se šteluje prema dioptriji oka. Kako to ide on nezna za svoju dioptriju, to je vidjeo na klip ACKriger. Kažem mu ti si pobrkao ide to prema jacini bljeska a on najčeše zavisi od jačine amperaže. Uze o tf i cic mic i nadje gdje uvaženi stručnjak na svom klipu objašnjava kako zatamljenost na maski podešava prema oku i da to zavisi od dioptrije oka i da svako prema sebi to podesava. Čovjek nespomenu nigdje jačinu bljeska i od čega jacina bljeska zavisi, niti spomenu razliku jačine bljeska prema vrstama zabarivanja.Najdraži su mi "majstori-sam svoj majstor".
Kupe si aparat za zavarivanje, pribor, elektrode.... Aparat obavezno CO2, jer je to "majstorima" "najbolje"-najlakše....
Pa nakon toga počinje igra.....Kak ovo , kak ono, koja amperaža, koja brzina žice, punjena žica ili ne.....
Pa prvi španovi, i nakon desetak španova ukupne duljine 3 metra, to je to....Time je već postao majstorčina koji zna znanje.....a nezna koji mu je broj zaštitnog stakla na maski.....O zaštitnim plinovima, o vrstama materijala kojeg zavaruju a prema tome i odabir odgovarajućih elektroda i postupaka u procesu zavarivanja i procesima poslije zavarivanja, znaju sve i to preko foruma i googlea...
Ehh ......![]()
![]()