• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
6,015
Ovo je već profesionalna sušara za drivo koje se koristi za osobne potrebe.(y)
Takvu ali sličnu smo mi imali za sušit trukinju.

Ratar_u_pokušaju

Aktivni član
Tu od
5 Lip 2020
Poruka
121
Orahovac.
Recept može, a jel bu tebi tak preslatko ili premalo slatko ja neznam. Ja ne pijem nikakvo ali imam goste koji vole slatkasto..... možda bolje složiti malko slađe pa kasnije po želji razrediti dodavanjem ljutine.
1 litra rakije
1 veči limun narezati na pločice.
2 vanili šečera, ja stavljam burbon.
25 mladih oraha narezati na četvrtine, prsti budu crni pa koristi rukavice.
0.5 kila šečera, ja stavim 0.6 kila.
Sve skupa u flašu i na sobnu temperaturu cca 2 mjeseca, promješati svaki drugi dan.
Može i na sunce, onda je 40 dana, ali navodno je na sobnoj temperaturi proces sporiji, a dobivena roba ukusnija.
Dok se šečer rastopi može degustacija
Nisam odmah prepoznao da je orahovac. Hvala ali to bi ki bilo preslatko. Ja osobno pravim orahovac "za lijeka" ne za uživanja. Bez zrna šećera 😁

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,742
Ima li netko luđi od mene?
Ja sam poznaval, ja bi se radije izrazil vredne ljude, nažalost pokojni su oboje.
Pogotovo gospođa koja je stajala na lojtri dok je gospodin odozdo samo dodaval, kak je to bila vredna ženica....susedi je se i danas puno puta sjete...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,742
Nisam odmah prepoznao da je orahovac. Hvala ali to bi ki bilo preslatko. Ja osobno pravim orahovac "za lijeka" ne za uživanja. Bez zrna šećera 😁
Da, vele da je to lijek za želudac, neznam, ko što rekoh, meni alkohol nije fini u nijednom obliku ali uživam u njegovom mirisu. Jednostavno mi čisti dišne organe.... Kad bi barem tak pamet čistil.... možda bi ga onda na silu pil :unsure:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,541
gospođa koja je stajala na lojtri
Imam i ja svoju, takvu.

(Dok sam ugasio cirkular i objavio da sam piljenje završio, prišla je i malo me iznenađeno pogledala, uz komentar nešto kao: pa nisi valjda več sve spilio, ma jesam...
U glavi sam se rukovodio s razmišljanjem bolje da ja sad to odigram na +23, nego za par dana dok bude obrnuto, +32 u hladu.
Jučer su mi ljudi s kamionom pred večer to dostavili, pa mi jutros vrag nije dao mira.
U narednim danima budem i dio toga "prepustio kroz svoj homemade kalač", a onda bude i supruga ponovo dala svoj doprinos, baš tako "na lojtri itd." I ono sve što je do sada naokolo složeno - njezinih je ruku djelo.)

Ništa sad danas radno aktivno dalje, samo u carstvo hladovine, dosta mi je za danas bilo igre s legicama ;)👋.

Najnoviji postovi

Na vrh