Pozdrav, evo mene opet, da Vam pokvarim, pa makar kraj vrelog dana.
Ono što nam je novi, mladi i nama dobrodošao susjed, isplanirao za danas, dogodilo se i odigralo jučer.
Došla ekipa srušila, pobrala njegovu betonsku ogradu i čempres ispred kuće, a mi morali hitno izmisliti kako se zagraditi da naš pesek ne ode na cestu, ili da lutalice dođu u naše dvorište i rade dar mar. Sve smo uspjeli riješiti. Čempres je završio u ležečem položaju na cesti, ograde nema, a mi složili privremenu.
Ako ne objavim, nije se desilo zar ne

🙃

.
Danas su susjedu napravili novo vodomjerno okno, još mu spoje kanalizaciju i susjed ponosno vodi 2-0 u HR društvu.
Dok su to dečki danas radili ja sam sebi izmislio "suncobran zavjesu" jer sam bio baš na pripeki, od ranog jutra. Složio sam cca 3 m3 bez kalanja. Onda sam nastavio kalati, do pol dva popodne, em me draga zvala na ručak, em sam bio iscijeđena "strvina".
Ni maramica ni ručnik, mi nisu mogli popiti toliko znoja, koliko sam ga prolio "na prisojni strani". Baš sam se kuhao.
Pred večer, na još uvijek na 32 u hladu, odosmo ja i moja draga u gorice, iznad toplice. Raste nam trava zelena, kao luda, po trsju i okolo. I susjed je danas kosio i odštopavao svoju kosilicu od 7 konja.
Dočekala nas je na obršu friško posijana izrasla mlada trava, Bog ju je umjesto mene lijenčine obilno zalijevao, proteklih dana. Danas sam i nju prvi put pokosio, na visoki tepih.
Zeleno, zeleno, zeleno je sve, skoro da više nema razlike, zar ne.
I tak, da nisam objavil nebi znali da sam živ, da ne spim nego aktivno živim.
Sutra rano idemo natrag, špricati, da se ne bi zalijenili, ili zahrđali.
Onda opet bude doma "saki nekaj, ja nikaj" 🙃

🥂