• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,436
Ne pamtim da sam se ijednu godinu do sad oval napatil za šaku kestena. Da ih je tak malo bilo i da su tak sitni bili.
Nema veze, onom kom su namjenjeni budu slađi.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,849
Danas čišćenje pumpe centralnog
Htio bih i ovaj rotor izvaditi, neznam jel unutra ima kuglični ili klizni ležaj, malo se čuje kad se vrti
Ako ne treba nebi rastavljao, ali ako netko zna postupak rastavljanja bio bih zahvalan
1000009129.jpg 1000009130.jpg 1000009131.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,837
@bane1978 ako ne curi, radi i samo je glasnija, ne diraj dalje. Dijelova baš i nema na tržištu, ako nešto ima ovlašteni servis skupo je previše. Radije nova pumpa dok ova stane i par godina mira.
No to je moj savjet, nije tvoja obaveza.
Nutra nije kuglični ležaj nego piksa, klizni... i da krhko je, lako lomljivo.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,849
Hvala, zato pitam, malo je štekala, pa sam ju odlučio rastaviti i očistiti, isprao sam ju dobro sa vodom kroz rotor, i sad se puno ljepše vrti, kad se posuši mislio sam ju dobro nasprejat sa silikonskim sprejem
Malo ima hoda na rotoru napred nazad, ali u ležajevima skoro nema 1000009132.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,837
@bane1978
Te pumpe hladi i "podmazuje" voda. (Ja svoju ne bi sprejao.)
Sve one malo hodaju, smatraj to normalnim. Važno da si ju za sezonu pokrenuo i pripremio.

(Ja još nisam svoje centralno grijanje ništa dirao. Trenutno me supruga nagovorila da postanem soboslikar i ličilac, pa i naličim sve oko sebe s farbama, nisam ja talent za to 🙃;), ali kaj se mora nesme mi biti teško.)

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
3,073
I ja sam popodne čistio, stari tresač maslina.
Bilo je unutra lišća i komadi grančica, dobio je frišku mast.
Kod nas u istri eksplodirala baterija tresača tako da treba s time biti oprezan.

Prilozi

• 20261008_181335.jpg
    20261008_181335.jpg
    62.3 KB · Pregleda: 9
Na vrh