Borovica, fenomnalna biljka, nažalost tu kod mene u okolnim šumama je nema, ali znam gdje ima pa tam znam brati, ali davno već nisam.
Koliko ja znam, osim rakije i dimljenja, bobice su fenomenalne za davanje posebne arome mesu od divljači (ne mislim na umak od borovnice, to je druga priča).
A danas sam nahranio svoje kokoši i patke, smješao smjesu za piliće i zapikirao još aronije u teglu, nakon močenja u soku od vrbe i odnio dvije vreće otpadaka na novu kompostnu hrpu. Pošto me muči nesanica, sada malo odmora, a poslije moram zvat obližnju pilanu za daske, jer moram za patke napraviti dodatnu veću kućicu, pošto bu u veljači nesle, a kažu da bu uskoro zima.
Imam ja štalu veliku hrastovu gdje bi mogle i tri krave stati, ali tam su mi koke, a naučio sam da je patke bolje držati odvojeno.
Ne samo zbog bolesti, nego mi sav šrot porazbacaju, a ovako patkama umješam hranu s vodom.
DARIJUS, pitanje: zaintrigirao si me pa me zanima koliko uspješno pure eliminiraju koprivu, odnosno koliko bi ih trebao za 1300 kvadrata da potamane jedan dobar dio( nije sve pod koprivom, ali skoro pola te zemlje, dakle oko 700 kvadrata je. Mislil sam ja još prije nabaviti pure za sebe, ali sam čuo da su purići jaaako osjetljivi pa sam odustao(imat ću malo vremena kada uskoro krenem raditi, a žena se bavi djetetom plus nije baš za to)
Sada bi ih ipak vjerojatno na proljeće kupio par komada, pa nek se sam razmnožavaju