• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
360
Tu pri nama znaći tebi prek brega, ljudi ju zovu borvica i da koristi se za dimljenje mesa . A neki stariji još njome čiste stare zidane peći.

Posljednje uređivanje:

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Iskreno da kolega nije napisal za kaj se koristi, ne bih pojma imal. Ja se s time nisam susrel.
Ja sam mislil da to raste juznije u gorju.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ima ona fora npr. buš blesav dok bu borovica zelena itd...
koristi se za svaku temu i prigodu

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
borovica ili smreka,ili kleka,plodove staviti u rakiju 10:1 i dobiješ nakon par dana klekovaču.super napitak

gigausupi

Član
Tu od
3 Stu 2014
Poruka
259
Borovica, fenomnalna biljka, nažalost tu kod mene u okolnim šumama je nema, ali znam gdje ima pa tam znam brati, ali davno već nisam.

Koliko ja znam, osim rakije i dimljenja, bobice su fenomenalne za davanje posebne arome mesu od divljači (ne mislim na umak od borovnice, to je druga priča).

A danas sam nahranio svoje kokoši i patke, smješao smjesu za piliće i zapikirao još aronije u teglu, nakon močenja u soku od vrbe i odnio dvije vreće otpadaka na novu kompostnu hrpu. Pošto me muči nesanica, sada malo odmora, a poslije moram zvat obližnju pilanu za daske, jer moram za patke napraviti dodatnu veću kućicu, pošto bu u veljači nesle, a kažu da bu uskoro zima.

Imam ja štalu veliku hrastovu gdje bi mogle i tri krave stati, ali tam su mi koke, a naučio sam da je patke bolje držati odvojeno.

Ne samo zbog bolesti, nego mi sav šrot porazbacaju, a ovako patkama umješam hranu s vodom.

DARIJUS, pitanje: zaintrigirao si me pa me zanima koliko uspješno pure eliminiraju koprivu, odnosno koliko bi ih trebao za 1300 kvadrata da potamane jedan dobar dio( nije sve pod koprivom, ali skoro pola te zemlje, dakle oko 700 kvadrata je. Mislil sam ja još prije nabaviti pure za sebe, ali sam čuo da su purići jaaako osjetljivi pa sam odustao(imat ću malo vremena kada uskoro krenem raditi, a žena se bavi djetetom plus nije baš za to)
Sada bi ih ipak vjerojatno na proljeće kupio par komada, pa nek se sam razmnožavaju

Posljednje uređivanje:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
ja ih uzmem po 15 komada svake godine, i tih 15 komada u toku godine ogoli 1000 kvadrata da nemoš gotovo ni travke naći...što ne popasu, to pogaze...
...u polovici devetog mjeseca mi je susjed dozvolio, tj. zamolili su me da ih pustim na njihov dio iza kuće (nekad bio voćnjak)...i smlatile su sve stare koprive, a i ostatak druge trave za mjesec dana...površina je bila isto kao i moja, oko 1000 kvadrata...
sad su trenutno kod ujaka, tamo imaju pola rali za kombajnirati...i dobro im ide...:icon_e_wink:

e da, ja ih uzmem kad su malko veće, 50 kuna komad ali ne crkavaju više ko muhe...

gigausupi

Član
Tu od
3 Stu 2014
Poruka
259
Ok. Sada si me uvjerio. Uzimam na proljeće, ali neznam dal ću imat baš para za 15 komada plus to još treba hraniti i dodatno barem šrotom, a dok su mlade visokoproteinskom, tak da jednom 7 komada pa bumo vidli.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Evo da ne otpiram novu temu malo mi dojde glupo al pitam komu smijem maznuti drva ,kolko i gdje (suma,dvoriste,skladiste) do koje cifre)?Pitate se kaj me spopalo,nikaj, to je zgleda pri nas macji kasalj pak je to dalko od milijonov. Evo i razlog ,ve maloprije pisem post o kacama(zmije,guje) i didem vun po drva al mi nekek te kup se dobro pobral od prosle sedmice a znam da ovi tjeden skvo dela po podne,vjutro streli sosedi na kavu ,veli ov tjeden je toplo pa ni treba vuzgati a moji sineki dojdu popodne doma al nisu bas ni zgrabni za naloziti.Dreva faliju i to lepsa se mi je to nekak cudno a znam da sinek sigurno ne nesel drva v birtiju za zamjenu roba za robu,ta vremena su presla a zganice v podrumu kuljko ti srce zeli a i vno jos lepo z lagva(BACVE)tece.
ps ve sam hormak otkril i to informaciju ,moram iti rakiju prebrojiti i vino (vodostaj zmeriti):icon_pidu::icon_pidu:

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Ma da su bili cokoladni dislo bi i zelezo,oni to resiju kraj drave z motorkom i to u visini metra jer zjednim okom prate situaciju.:(punch):

A kaj je zmojim pitanjem ja bi htel te manjak namiriti.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Mene kada hoće onda zbilja nahebem u jednom danu,čopio me zub da sam morao na brzinu završiti kod zubara,dobio neke konjske tablete za upalu,da stvar bude gora uhvatila me i kičma,sada je još samo falilo da me nešto opali iz neba po glavi

gigausupi

Član
Tu od
3 Stu 2014
Poruka
259
E hebeš i te današnje zubare kada ajkulama daju konjske tablete:(rofl):

To ti je kada pređeš 40-tu, kao ja. Sve navali. Mene drma nesanica već dva mjeseca, a s kičmom ponoći, pogotovo nakon što se fizički ubijem, imam problema već godinama.

Sad ćeš bar fino spavati.:icon_super:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
A mene kičma fino prošla - tjedan dana me križa rastavila napola, a danas ja ustala - i ništa. Ko da ničeg nije bilo. Odmah sam se dala na posao i vid me - zdrava ko drenak.Sutra nastavljam ko sivonja.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Bok poluinvalidi ,vidim jebe vas kicma,ja sam imel prije uvjek probleme s vratom,znal mi bit blokiran pa ga tesko okretal,a i kicma me negda zezala dok nas prijal dezd(kisa).No ve dve leti nemam probleme,minimalno sam promenil prehranu ali je verovatno pomoglo 7 terapiji(saki drugi den po 1 vuru)pri fizioterapeutu masaza,fango masaza z lezanjem na vruci glini(krpa,ploca ca.1cm debela i negdi
30sa40cm.Evo vrat usprkos cestom okretanju za lepim ritima kao i kicma za ve vredu.:cool2:

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Evo lezim sav slupan sjebala me freza,danas iso probat orat s njom (gut brod 6.5ks) moj vrt,nekih 400kvadrati.Pocela nekako plitko,pa proklizava i uspio nekak frtalja odradit i vidim nema vajde reko ajde zemo probat s kopacicama.Dofuram se ja snjim i prikolicom i zdrugom getribom na kojoj su kopacice za štihanje,skinem motor(drze ga dvije kopce) i stavim na drugu getribu reko saće al ***** malo,nevalja getriba izgleda par zupcanika pa preskače .Stvarno sam mamlaz dovuko taj stroj pred tri tjedna tamo upalila al nisam probo pogon ,vjerovo čovjeku s njim se još raspričo,vidi nema druge aj ti zemo po treću getribu kući.Kuća mi nekih150m(inace imam tri ista kompeltna stroja)dopeljam se opet i krenuh,jao jao islo je to nekak klimavo ma lovila se zamlja za motike i rijesih jos polovicu zemlje i amen.Bole leđa ,ruke ostatak slijedeće subote.
:icon_blackeye:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Vidiš kak je kad se vjeruje ljudima no budeš ti to popravil , ja sam danas probal biti vrijedan kolegi Muhaču vozil drva :icon_thumright:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
A jadni, sad ste spotrti kak mamlazi.
A ništ,za ovo kaj vas žalim sam si valjda zavrijedila jedno grijanje kraj vaših pečki kad bude jako zima a meni bude redukcija plina. :icon_scratch:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh