Danas mi se zbilja posrečilo - ulovila sam miša koji mi je pojeo tisuću petsto tek niklih paprika za flance - ajd, nije nikakva šteta jer sam posijala dvije tisuće više nego mi bude trebalo - već sam naučila da tako treba, imam te životinjice unutra svake godine sve više i svake godine mi pojedu prije nego ih uspijem potamaniti.
Danas je ušao u vrećicu u kojoj je sjemenje - a ja radila i čujem nešto šuška, pogledam, vrećica je prozirna, a ono godspodin se vrpolji unutra.
Uh, ja, inače pacifista, koja ne bih naudila živom biću da me kolješ, ovaj puta me vlovila osvetnička euforija - zgrabila sam vrećicu i stisnula da ne može pobjeći, usput ga kroz vrećicu ulovila za rep - inače, i to je jedno čudo samo po sebi jer ja dok vidim miša idem brzim korakom na suprotnu stranu obično uz vrisak - i odnjela sve skupa van i otišla po muža - velim, odi, baciti ćemo ga u ribnjak neka se utopi.
Jesmo - muž je miša bacio u ribnjak, miš je fino zaplivao malo ukoso prema dugoj strani, nije ćak niti potonuo nimalo nijednom, ćak niti dok je tresnuo u vodu, popeo se uz rub, pa otišao u travu.
Jbmu mater, nadam se da su mu se barem noge u vodi smrzle dok je plivao. :mur: