Moram udovoljiti znatiželji kolege Hotela, gdje sam, što sam radio danas:
- Prvo je bio šok, supruga se javila na telefon, umro nam je prvi susjed u goricama/vinogradu, preko 30 godina smo se gore družili, što radno, što uz vino i/ili hranu. Bio je sad več stari i dosta bolestan gospodin, tragedija te obitelji je da je prije nekoliko mjeseci umro njegov stariji sin rođen 1963.
- Dok sam oko 9 sati u jutro tovario stvari u bunker u auto za odlazak u gorice/vinograd, iznenada je iza mojih leđa, na kojih 10-12 koraka, u kokošinjcu nastao strašan metež. Okrenem se i vidim nekakav veliki sivi pas (haski ili slično) juri za kokošima i taman je jednu zgrabio, perje leti na sve strane. Počnem vikati na njega da ga preplašim, da pusti kokoš, zaletim se u kokošinjac i tek dok sam došao do njega on ispusti kokoš, zaleti se prema ogradi (normalne visine) i preskoči ju onako pola metra iznad ograde, kao gazela. Istovremeno ugledam da je i s vanjske strane ograde, još jedan jednako veliki crni pas (labrador) taman čopio kokota i počinje ga daviti. Zaletim se prema njemu on, ga ispusti i oba dva se trkom udaljuju prema prugi i aerodromu. Mislim si ograda im ne predstavlja ništa, sad sam bio na 10 m oni su započeli lov i klanje, a kad se budu vratili, što ako ne budem doma??? Čiji su to psi? Rezime: supruga je zakopala 2 kom priklanih.
- Otišli smo u gorice, gore su me dočekala "pokvarena protuprovalna vrata". Nakon dosta petljanja, nekako ih otključam. Pošpricam sve što se dalo s WD 40. Donio sam 2 rezervna cilindra s ključevima. Stavim drugi cilindar na bravu, zaključam i ne bi ih ni Bog ni vrag više otključao. Za danas sam odustao od daljnje rabote oko toga. Natočili smo par litara vina i doma. Drugi put idem gore s alatom da to nekako provalim i osposobim.
- Pred večer smo otišli na rođendansku tortu jednoj od naših unuka, imala je rođendan na Božić, ali i Novu godinu, sve je bila "u kućnom pritvoru" izolaciji. Ne samo ona nego svi, cijela obitelj. Bili su kontakti tete i jednog djeteta iz vrtića. A imali su i dosta zdravstvenih tegoba sve te dane.
- Pri povratku doma s rođendana sam saznao da je od korone u susjednom naselju preminuo oko 5 godina mlađi čovjek, koji je nekako paralelno sa mnom godinama "slagao i prerađivao" slična vozila...
Po pitanju cijepljena, nisam se protiv gripe cijepio valjda više od 30 godina i nisam ju imao, ne pamtim da jesam. A cijepljenje protiv korone mislim duže vrijeme zaobiči, prvenstveno jer sam strašno alergičan na ambroziju i još mnogo toga, a najviše sam alergičan na posao.
(Hotela, niti v goricama, niti na rođendanu, niti doma nisam pil hotelu, nego mješavinu 15-20 vrsta cijepa.)
Svejedno, jedan dan za najbolje ga - pod hitno zaboraviti.