• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Moram udovoljiti znatiželji kolege Hotela, gdje sam, što sam radio danas:
- Prvo je bio šok, supruga se javila na telefon, umro nam je prvi susjed u goricama/vinogradu, preko 30 godina smo se gore družili, što radno, što uz vino i/ili hranu. Bio je sad več stari i dosta bolestan gospodin, tragedija te obitelji je da je prije nekoliko mjeseci umro njegov stariji sin rođen 1963.
- Dok sam oko 9 sati u jutro tovario stvari u bunker u auto za odlazak u gorice/vinograd, iznenada je iza mojih leđa, na kojih 10-12 koraka, u kokošinjcu nastao strašan metež. Okrenem se i vidim nekakav veliki sivi pas (haski ili slično) juri za kokošima i taman je jednu zgrabio, perje leti na sve strane. Počnem vikati na njega da ga preplašim, da pusti kokoš, zaletim se u kokošinjac i tek dok sam došao do njega on ispusti kokoš, zaleti se prema ogradi (normalne visine) i preskoči ju onako pola metra iznad ograde, kao gazela. Istovremeno ugledam da je i s vanjske strane ograde, još jedan jednako veliki crni pas (labrador) taman čopio kokota i počinje ga daviti. Zaletim se prema njemu on, ga ispusti i oba dva se trkom udaljuju prema prugi i aerodromu. Mislim si ograda im ne predstavlja ništa, sad sam bio na 10 m oni su započeli lov i klanje, a kad se budu vratili, što ako ne budem doma??? Čiji su to psi? Rezime: supruga je zakopala 2 kom priklanih.
- Otišli smo u gorice, gore su me dočekala "pokvarena protuprovalna vrata". Nakon dosta petljanja, nekako ih otključam. Pošpricam sve što se dalo s WD 40. Donio sam 2 rezervna cilindra s ključevima. Stavim drugi cilindar na bravu, zaključam i ne bi ih ni Bog ni vrag više otključao. Za danas sam odustao od daljnje rabote oko toga. Natočili smo par litara vina i doma. Drugi put idem gore s alatom da to nekako provalim i osposobim.
- Pred večer smo otišli na rođendansku tortu jednoj od naših unuka, imala je rođendan na Božić, ali i Novu godinu, sve je bila "u kućnom pritvoru" izolaciji. Ne samo ona nego svi, cijela obitelj. Bili su kontakti tete i jednog djeteta iz vrtića. A imali su i dosta zdravstvenih tegoba sve te dane.
- Pri povratku doma s rođendana sam saznao da je od korone u susjednom naselju preminuo oko 5 godina mlađi čovjek, koji je nekako paralelno sa mnom godinama "slagao i prerađivao" slična vozila...

Po pitanju cijepljena, nisam se protiv gripe cijepio valjda više od 30 godina i nisam ju imao, ne pamtim da jesam. A cijepljenje protiv korone mislim duže vrijeme zaobiči, prvenstveno jer sam strašno alergičan na ambroziju i još mnogo toga, a najviše sam alergičan na posao.

(Hotela, niti v goricama, niti na rođendanu, niti doma nisam pil hotelu, nego mješavinu 15-20 vrsta cijepa.)

Svejedno, jedan dan za najbolje ga - pod hitno zaboraviti.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
...Hotela, niti v goricama, niti na rođendanu, niti doma nisam pil hotelu, nego mješavinu 15-20 vrsta cijepa.)

Svejedno, jedan dan za najbolje ga - pod hitno zaboraviti.
Pa ni ni čudo, poslije 15-20 vrsta cijepa... :hahah:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Znaš ti onu od Paje Kanižaja: "I onda ne buš pil - vražju mater ne buš pil"
Sutra bu novi dan, valjda bu išlo na bolje...

• Haha
Reactions: ZJ

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Kolega,e jeebiga sad si imene rastuzil,je poslije kise izlazi sunce,zivot ide napred.Ja velim,posto smo vec iskusniji svasta preziveli,da je nada lazna i najveci covjekov neprijatelj u vecini slucajeva,zato probajme uzivati u zivotu jer ga prozivjeti i tak moramo.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Hotela, ja bi jako rado uvijek bio gospodar svoje sudbine, ali ti to tak baš i ne ide.
(Mi ti imamo još naše dvoje staraca "na radaru" dvoje nam je 2018. preminulo u razmaku desetak dana), imamo našu djecu i naše unuke.
Imamo i još mnoge druge nama jako drage ljude, susjede, prijatelje, koji su ponekad potrebiti naših "malenkosti" naših vještina.)

Mnogo puta se na kraju dana zapitam, gdje sam bio, što sam danas zapravo htio, što sam na kraju napravio - od pustih planova ništa, jer drugima sam dao prioritet. Ne žalim se, samo konstatiram.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
I sad zovem doktora da kad bi opet išel na testiranje i veli da netrbam nikam iti da sam zdrav, danas je kao 10 dana kaj sam u izolaciji i da sam ozdravel. 🙄

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Kaj se tice bozicnog drvca,to rjesavam ekoloski;),naime vec nekih 15 let kupujem zive te ih kasnije posadim,jucer posadio takodjer na vrtu pored kontejnera za vodu i pored klupe.Valjda bum dozivel lijepe trenutke u njegvu ladu,uz moju hotelu:ppozdrav: i skvo.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh