• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

irvine156

Iskusan lik
Tu od
10 Svi 2012
Poruka
797
Zakaj su svi ježevi u istoj liniji, a ne npr. u spirali ili strelici? (ne znam, pa pitam)
Neznam ni ja, 98% imaju tako,pa da ne izmišljam možda toplu samo sam kopirao.... Valda ima nešto u tome.
Pada mi napamet da je tako manje lufta između zubi pa zdrobi grudu, s manje nade da pobjegne.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Pokušal sam danas kupiti nekaj malo materijala: 10 stavaka (flahovi, vinkli, pravokutne i kvadratne cijevi) - ukupno 40 kg. Nažalost, završilo je neuspješno. Proizvodne firme koje koriste takav materijal, ne žele prodati materijal niti da si naplate rezanje, jedina trgovina koja u KR nekaj drži, većinu toga nema, ili ima cijevi stijenke 2 mm, a ja bih trebal 4.

Kak i gdje vi nabavljate takve male količine, po metar ili čak manje za pojedinu dimenziju? Postoji li neka firma koja reže na mjeru, može i približnu i prodaje takve kratke komade?
--Na otpadu.
Upravo se spremam u obilazak, zapravo se spremam već neki tjedan i više, sada je malo prezima za lunjati i premetati željezo, iako, meni i ne mora biti metalno.
Zapravo uopće ne znam za sada što bum uzela, dok vidim, znala budem da je to ono kaj trebam.

Svi moji nosači za kontejnere u plasteniku su sa otpada, postolja bivših školskih klupa.
A imam i kolica za prijevoz kontejnera - obrađeni bivši bolnički kreveti.
Cijevi za roler - otpadne, ploča - otpadna.

Otpad je nepresušni izvor raznih vrsta materijala. :)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Da, Jo, vi imate sreću kaj Unimer još prodaje.
Većina otpada samo otkupljuje i ne smiješ im više ni ući u dvorište :(

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ma da, možeš uzeti što trebaš, ako ti je previše nečega, hoće i odrezati, ili ako je nešto dio nečega a ostatak ne trebaš, isto odrežu.
Ne znam kakve su trenutno cijene, dugo već nisam bila, veli muž i on ima nešto u planu pa ćemo pogledati kada malo utopli.

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Pozdrav svima koliko Vas ima ;)
Jutros sam imao za mene neobično rani "ustanak". Onda sam bil i sigurnosna budilica, a nakon toga pokupio našeg dedu (moj otac) i vozio ga u VŽ bolnicu. Tu sam "u sistemu naplate parkinga" užival taman 6 vur, bez prekida 😖😣:cry:.
Došli doma - veli mi žena sad još idemo u N. Marof u bolnicu otpeljati stvari baki (mojoj punici) 😖😣, a jojjj.
Došli i od tud doma, ali pa denes još nije v peći zakurjeno 🙃, to malo živine kaj držimo još nije dobilo jesti, o jebemu i svemu...
Za čas mi veli žena "ajde bok idem ja na posel" i otprem joj vrata za auto na cestu i odeeee 😣:cry:😖, vrag nek nosi ovaj četvrtak...
Ma moram si ja malo zasladiti dušu i donesel sam si z garaže tam oko pol šest (17:30 sati) v podrum / kotlovnicu, pokraj peći za centralno, leđnu motornu špricu i raskupusal sam ju, sad sam odmah bolje volje :hahah:;).
View attachment 32979
Jesu to male Stahlwille gedore 1/4" :) ?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Tak male količine kod lokalne tvornice koja radi bravariju.
Jeftinije negi putovati za par kuna kilometrima daleko
Točno je to kaj veliš. Imam kolegu koji može riješiti i već mi je nekoliko puta uskočil i riješil. Problem je kaj mi neće niš računati, a nije u redu da ja besplatno dobijem ono kaj njega košta. U firmi koja proizvodi čelične konstrukcije sam neke stvari prije kupil, ali kak sam prije napisal, više ne žele prodavati materijal.

ZJ,
hvala na iformaciji. :ppozdrav: Upravo sam poslal mail upit u Horex maloprodaju pa bum videl kaj buju rekli. Još ih sutra zvrcnem telefonom. Jest da mi nije baš blizu (122 km u oba smjera), ali bum si priuštil.

JO,
pri meni nema čak ni otpada. :( Ja sam izgleda Bogu iza nogu. o_O

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Problem je kaj mi neće niš računati

Eh, neznam baš da ti to ne igra kaj ti neće računat, pa kaj mu ne porineš u žep i bok. Da si mu porinul bi si ostavil čovek peneze. 😉

Jer u nekim temama sam skužil da paziš u svaku lipicu de kaj košta. 😂

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
Ja bil danas na otpadu u ČK. Jedino zanimljivo kaj sam našel je ovo šumsko vitlo 🤣🤣
Inače zna bit zanimljivih stvari, al sredinom tjedna. Dok još ne zrežeju i prebereju. 👍

Prilozi

• IMG_20210212_102104.jpg
    IMG_20210212_102104.jpg
    60 KB · Pregleda: 34
  • IMG_20210212_102110.jpg
    IMG_20210212_102110.jpg
    57.6 KB · Pregleda: 34

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
Pa nesam kupil, samo mi je upalo v oko.. 😅
Nije to moj stil 😎
Al uglavnom. 4kn po kili ide željezo.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
Dok prodaješ onda je. Al kad kupuješ je tak.. V dućanu su neke cijevi prek 8 kn.
Na otpadu se isplati ak trebaš sitničarije, nekaj veće se po meni ne isplati. Jer dobiješ hrđavo, savijeno, a možda i 2 klasu z različitim debljinama stijenki

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Viš to nisam znal, ja samo vozim na otpad, nisam kupoval nikad. Sad doma imam oko 5 tona starog železa kaj moram frknut nekam. Bar bum nekaj dobil za to.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh