• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

irvine156

Iskusan lik
Tu od
10 Svi 2012
Poruka
797
😅 Da grub je, ali neuništiv. Kupio sam ga od inženjera koji ga je koncipirao, pa je i dotjeran u nekim detaljima.
Sigurno današnji puni elektronike imaju jako upeglanu struju u odnosu.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
Kolko konja traktor može to vući? 🤔
Dal su noževi od kojeg drugog materijala il obično željezo?

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Noževi su od hardoxa. Za normalan rad sa dva tijela treba traktor od min. 90 ks i 4-5 tona da se može raditi na dubini 60 cm. Ja sam podrivao sa Zetorom 7245 na 50 cm al to je mučenje. A za tri tijela treba 120 Ks i 5,5-6 tona... Za rad na preko 60 cm, ovisno o zemlji, i 150 konja...

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
Znači 70tak konja i 4 tone eventualno s jednim tijelom..
Kolko to ima smisla i isplativosti? 🤔

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Važnija ti je masa traktora. Snaga samo daje brzinu.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Znači 70tak konja i 4 tone eventualno s jednim tijelom..
Kolko to ima smisla i isplativosti? 🤔
Za rad sa normalnom brzinom i dubinom, da.
Isplativost u kojem smislu? Ima smisla za probijanje tabana pluga, za bolju drenažu, veći kapacitet za upijanje vode...
Važnija ti je masa traktora. Snaga samo daje brzinu.
Da, bitnija je masa odnosno vučna sila. Al ako se ide brže onda i bolje rastrga zemlju...

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
Dal bi fukcioniralo ako bi se nož stavil iz običnog željeza? Ili bi došlo do savijanja?
Jesi kopirao od nekog proizvođača ili tvoje mjere? 🤔

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Pa funkcioniralo bi i iz “obicnog” celika. Brze se trosi al ako ne radiš puno nije problem. Nest sam kopirao, nest su moje mjere... Ovo je sad treca verzija, dorađena...

Posljednje uređivanje:

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Što ti to žena ne pravi sama, joj joj joj, morat ćeš neke mjere predstrožnosti poduzeti.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh