• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Danas sam dobrovoljno skoro cijeli dan sudjelovao u jednoj prisilnoj akciji čišćenja "tuđeg jako zapuštenog posjeda".
Trsovi im nisu bili obrezani od 2018. godine, trava je na tom posjedu bila pokošena od 2018. do danas najviše tri puta. (Komunalni redari takvo što nemaju vremena uočiti 😖, ne stignu, jer moraju čitati novine na poslu, onako s prekriženim nogama na stolu. Ne bi to ni moj prijatelj vjerovao da im nije usred jednog prijepodneva samnom uletio u ured i vidio kao i ja na svoje oči... " :cry: Tužna su zelena polja... ")
U dvije relativno mlade breskve je urasla / zarasla žica u sredinu stabla 😖, morali smo i njih uništiti.
Danas sam između ostalog kosio, ako se to može nazvati košnja, običnom kosom, suhu polegnutu i ugaženu travu, debljine i do pola metra. Živi užas. Za vrijeme demontaže žice i iskopavanja čokota, trebalo je iznad jednog prolaza među redovima demontirati "konstrukciju iznad stupova / brajdu". Iznad dva reda su na stupove bili ugrađeni Al - "U" profili, a na trečem je redu bilo ovo:
View attachment 34096
"stara poteznica - za 2 KS".
Može u muzej starinskih alata i naprava - pred izumiranjem / nestajanjem.
Tzv. vagir

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,262
Čeka se na red na tehničkom. 5 auti i kamion ispred mene 😅
Eto kak godina brzo prođe

Prilozi

• IMG_20210316_085510.jpg
    IMG_20210316_085510.jpg
    48.6 KB · Pregleda: 24
  • IMG_20210316_085459.jpg
    IMG_20210316_085459.jpg
    35 KB · Pregleda: 24
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja velim kak ja idem tri godine na tehnički nikad niš osim kaj poslikaju, i bitno da imam retrovizore. Ja ga poriftam sve kak mora bit a oni niš ne gledaju 😳🚀🚜

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Tzv. vagir
nisam siguran jel vagir (vager) ili vaga. Vagom smo zvali taj srednji kav kola vuče par konjov. Na ovoj(m) mi se čini da je rupa za učvršćenje kao na vagi.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,262
I gotovo sve..
Malo svetla, žmigavci, volan i to je to..
Vidi da je traktor vređeni, nema kaj komplicirati 😎
Još me zel i prek reda, da smanji gužvu

Prilozi

• IMG_20210316_093228.jpg
    IMG_20210316_093228.jpg
    46.8 KB · Pregleda: 19

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Mi dok idemo na tehnički uvijek budu par nekih fergusona polu-raspadnutih (ne limuzine kao Kupljenčev) ispred nas pa dok njih riješi samo dođe do našeg i kaže e ovo je stroj i ode🤣nit svijetla nit žmigavci nit brenze.
Promijenilo se puno kod nas od prije.
Pričal mi stari dok je došel z Sameom dve godine starim na prvi tehnički pa su ga krenuli zajebavat ovo ti ne valja ono ti ne valja, pa se zderal na njih i od onda mir🤣

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pa nikad nisam videl da bi na traktoru bilo kaj gledal, ali nikad. Samo poslika i gotovo. Očito je i to od stanice do stanice. A ipak bi mogli kočnice i siganalizaju gledat, a neda im se to.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
nisam siguran jel vagir (vager) ili vaga. Vagom smo zvali taj srednji kav kola vuče par konjov. Na ovoj(m) mi se čini da je rupa za učvršćenje kao na vagi.
Vagir je službeno (književno), naravno da to pri nama zvuči vager ;)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh