Danas sam dobrovoljno skoro cijeli dan sudjelovao u jednoj prisilnoj akciji čišćenja "tuđeg jako zapuštenog posjeda".
Trsovi im nisu bili obrezani od 2018. godine, trava je na tom posjedu bila pokošena od 2018. do danas najviše tri puta.
(Komunalni redari takvo što nemaju vremena uočiti 😖, ne stignu, jer moraju čitati novine na poslu, onako s prekriženim nogama na stolu. Ne bi to ni moj prijatelj vjerovao da im nije usred jednog prijepodneva samnom uletio u ured i vidio kao i ja na svoje oči... " Tužna su zelena polja... ")
U dvije relativno mlade breskve je urasla / zarasla žica u sredinu stabla 😖, morali smo i njih uništiti.
Danas sam između ostalog kosio, ako se to može nazvati košnja, običnom kosom, suhu polegnutu i ugaženu travu, debljine i do pola metra. Živi užas. Za vrijeme demontaže žice i iskopavanja čokota, trebalo je iznad jednog prolaza među redovima demontirati "konstrukciju iznad stupova / brajdu". Iznad dva reda su na stupove bili ugrađeni Al - "U" profili, a na trečem je redu bilo ovo:
View attachment 34096
"
stara poteznica - za 2 KS".
Može u muzej starinskih alata i naprava - pred izumiranjem / nestajanjem.