• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

irvine156

Iskusan lik
Tu od
10 Svi 2012
Poruka
797
Sve te razmem prijatelj 😉
A reci zašto i ti ne uzmeš poticaj?
Država uzima na sve strane, ti prokleti poticaji su jedina stvar koja drži mnoge da još obrađuju zemlju i sad to ne valja jer ti ne dobivaš? Pa ko ti brani? Ja vidim da daju svima...... na tebi je odluka.

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
407
Opg moze otvoriti svatko i uzimati poticaj, zar ne? Kad je to tak jednostavno zasto svi ne probaju?

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Recimo ja svoju zemlju svu koju imam obrađujem i održavam, plus kaj radim i nešto šta nije moje.
Netko svoju zemlju jednom godišnje pomalčira i za to uzme poticaj. Apsurd u konačnici je taj da on pobere više love od poticaja nego ja koji nešto proizvodim.

domo1984

Dobro znana faca
Tu od
22 Srp 2014
Poruka
569
100kg. Kukuruza je oko 100 do 150kn.i tako je vec godinama a 100kg gnojiva vrećica sjemena plus sredstvo koliko je tome skocila cijena zadnjig godina,dok sve ulozis kako treba i misli se hoce li uspjet dobro urodit da ima svrhu radit.A da nema tog poticaja nebi se ni sijalo jer su cijene gnojiva sredstva sjemena velike.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ljudi koji ne rade zemlju često ne shvaćaju koja je uloga poticja. Poticaj je dovoljan da pokrije tek dio ulaganja, a bez njega je isplativost raditi skoro nikakva i to je “krivica” države i EU. Poticaj je način na koji država kontrolira proizvodnju i cijenu hrane. Bez poticaja bi se trenutno smanjila proizvodnja hrane, cijene bi podivljale i nastradali bi najslabiji i najsiromašniji koji si više nebi mogli priuštiti ni osnovne namirnice. Osim toga nastala bi masovna depopulacija ruralnih krajeva koji su i sad već jako pusti. Manje obradive površine bi zarasle u trnje i korov jako brzo. Zato države ne žele prepustiti proizvodnju hrane isključivo tržištu... Ozbiljnim prouzvođačima bi najbolji poticaj bio da se ukinu poticaji, pa tko živ-tko mrtav...

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Ma boli me kifla ko radi a ko prima poticaj za nerad sve dok ja svoj uredno primam i nisam zakinut. Imamo i mi u selu tih parazita čiju zemlju drugi rade a oni primaju poticaj. Dok će trebat otkupni blok prikazat ako im ovi koji rade daju da odnesu onda nisu normalni.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
otkupni blok izdaje kupac na ime onog koji mu je prodao robu...
ako čovjek koji radi zemlju prodaje nešto, otkupni blok glasi na njega, a ne onog koji mu je zemlju iznajmio...niti jedan kupac to nebi tako prihvatio i knjižio...

ali, nekako je postalo normalno da se kod nas radi naopako, tj. da prodavač (poljoprivrednik) sam ispisuje otkupni blok...
ja bi rekal da tu fali malo škole...i poznavanja propisa

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Darijuse, svjestan sam na čije ime glasi, ali svjestan si da su sposobni na svašta.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
A reci zašto i ti ne uzmeš poticaj?
Država uzima na sve strane, ti prokleti poticaji su jedina stvar koja drži mnoge da još obrađuju zemlju i sad to ne valja jer ti ne dobivaš? Pa ko ti brani? Ja vidim da daju svima...... na tebi je odluka.
Ja valjda ne uzimam jer sam staromodan, ja nikog ne čekam da mi nešto da, ja znam kad meni nešto treba otiđem u dučan i kupim. Ja sve imam od svoga rada, radim kako znam i mogu. A ne ko neki koji posade par nekih voćki a uzimaju masne poticaje, i onda vele e smrzlo se pa nema uroda, i tak godinama, lova sjeda u đep i to niko ne kontrolira. Pa kakav bi ja to čovjek bio da mi neko daje poticaj za 20litara nafte godišnje, 10kg sjemena kukuruza, 2 vreće umejetnog gnojiva, 5litri benzina za kosilicu? Ali kolko vidim ima i ljudi koji manje rade od mene a dobivaju poticaj, ja nemogu tako. Srce bi mi puklo od nepoštenja, ali nažalost nismo svi isti.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,477
Nisi ti staromodan,,, za poticaj,, samo ovi tamo u saboru trebaju da odobre ....
Poticaj za tipkanje na pp forumu,,,

čovječe ti za 6 koka kupuješ šrot,, a htjeo bi pticaj u nečem,,,
odo se objesiti:poop:

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ne nebi sigurno, jer neznam na temelju čega bi ga dobio. Da ga dobim nebi me to spasilo. Ja sve kaj radim meni je dovoljna tačka, a ovo sve radim iz hobija kad već to imam da mi ne stoji.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,477
Svaka čast na iskrenosti,,, jest
da smo dvije različite države al ima tih nekih sličnosti u p.p.
Odista je istina da se enormna količina novaca pere kroz poljoprivredu i poticaje,,,
Sitna sirotinja tu puši zasigurno,,,,, ljudi ima koji imaju mobitel i nekakav pečat,,, i
beru vrhnje tj. poticaje,,, ama kriminal na sve strane,,

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Eto, sad si sve rekel. Ne primaš poticaja jer ga nisi ni zaslužio pa te baš briga za nevaljance koji primaju. Mi s druge strane radimo i primamo poticaj uredno i zasluženo i isto nas u jednu ruku baš briga za nevaljance koji primaju. A kaj se tiće spomenutih, ide se ka tome da ih se istrijebi.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
e moj martine, ja sam na tržnici od 93. za svoj račun i švercere se odonda trijebi...al umjesto da ih se istrijebi, njih se još i nakotilo...
tak ti bu i s poticajima...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Još samo fali da se i ja uključim da me neko potiče sa 5banki do100 kuna mjesečno 😂😂ali netreba bit u strahu, netreba mi to, da to i dobim nemam na kaj potrošit😉

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
407
Zasto austrijanci kose svaki pedalj svojih brda? Jel imaju ekonomsku računicu?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh