• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Kupljenec, al da hoces napraviti domace rezance ili mlince, domaca jaja su onda za to.
A i nije isto ove nesilice po farmama kaj stoje jedne na drugoj i kaj jedu razne smjese ili nase doma kaj hodaju po dvoristu, pasu travu i ceprkaju po zemlji.
A mogel bi drzati kokosi koliko hocu, imam 3 jutra zemlje iza kuce.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Mrga, kak velis da nemas kome prodati kukuruz i psenicu?
Pa to se uvijek moze prodati.
Kod nas u krugu 30 km ima 10-15 otkupljivaca koji kupuju zitarice.
A ove god je fora da oni nas proizvodace zovu jel imamo za prodati..........
Navodno ugovaraju kukuruz za jesen oko kunu. A sad je 1,72 kune! :unsure:

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,557
Kunu do 1.10 se ugovara za 25% vlage. Logično da bude u jesen pala cijena,kaj se ti tome čudiš?!

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Neznam kak da pitam, neznam kak postavit pitanje, ajmo ovak, jel imamo mi kaj da netrebamo uvažati? Da proizvodimo za svoje potrebe? Ili baš niš nemamo?

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Mislim nije mi jasno, ali kupujem feferone u svim mogućim dućanima, po trgovačkim centrima, i svi ali baš svi piše zemlja porijekla Makedonija, ima godinu dana kak to pratim, pa jel moguće da oni proizvode za sve? Manji od nas a tak na veliko delaju.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Kad možeš uvest jeftinije i prodat skuplje,te pritom uništit onoga tko nešto proizvodi..i zarade njih 10 u lancu,a ti jedan si nula...bolje da 10 živi od nerada,nego jedan koji radi.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Kad možeš uvest jeftinije i prodat skuplje,te pritom uništit onoga tko nešto proizvodi..i zarade njih 10 u lancu,a ti jedan si nula...bolje da 10 živi od nerada,nego jedan koji radi.
A kak se njima isplati proizvoditi i zaraditi a nama ne? Jel su naši možda pohlepni ili?
Kak Makedonac proizvodi i zaradi,i naši uvoznici zarade, a kaj onda naši ne spuste cijene?

Ovih dana je ovo baš aktualno.
😥

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Navodno ugovaraju kukuruz za jesen oko kunu. A sad je 1,72 kune! :unsure:
Kod nas jedan placa 1,80 kn.
Jucer me je zval, mislim da u ponedjeljak budem ugovoril s njim da mu navozim jos svu kolicinu koja mi je ostala.
Stvarno nemam zasto biti nezadovoljan s tom cijenom, pa ovo sad bude zarada na kukuruzu za dvije godine.. :ppozdrav:

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Ne pojede, treba bit realan a ne zaradit prek noći.
Evo danas u toplicama pričam sa gosponom koji je imal doma oko 400litri jabučnog octa u inox bačvama od vina, jer više ne dela trsje, našel je neki hotel u Dubrovniku kaj im je sve prodal po 20kuna litru, nije neka zarada veli ali je sve prodal. I veli da ovu godinu isto buju sve kupili. Plus kaj im bu prodal i bučino ulje. Veli da je taj ocat usput napravil nije ni od svih jabuka delal, da je znal kak bu bilo više bi napravil. Isto mi veli za to bučinu ulje, nemre ga napravit kolko ga more prodat.
Aj da vidimo kaj je za tebe realno ili pohlepno...
Za jednu ral zemlje pokositi ti treba cca 10lplave nafte, za prekrenut da se posuši i prigrnut ti treba još 15 litri, baliranje u rolo balu platiš od 30 do 40kn(U mojem kraju 40),na ral si dobil cca 10bala i dok ih zvoziš doma il na neko mjesto utovara ti treba bar još 5litri nafte. 10bala X40kn=400kn + cca 140kn nafta. Kolko bi po tebi bila realna i ne pohlepna cijena jedne bale.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Pa evo napisal sam ti okvirnu računicu... koja bi po tebi bila nepohlepna cijena jedne bale??
Ne računajuči trošenje strojeva moje ili bilo čije utrošeno vrijeme.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh