• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Ej lanci su dolje!!!!
Imam osjecaj da traktor lakse dela... Nozevi su bolji pogotovo kad su ostri ali kad zaruju po zemlji a nisi spreman gasi traktor....

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Znas sta srce me boli... Nekad bila 2 voza sijena tomica ih jedva izvlacio iz ovog jarka...
Nemas za koga ostaviti, kosim da suma ne preuzme ali do kad cu imati volje neznam.
Kak misliš do kad ćeš imati volje? Pa 2x godišnje i dobro je😉
Ej lanci su dolje!!!!
Imam osjecaj da traktor lakse dela... Nozevi su bolji pogotovo kad su ostri ali kad zaruju po zemlji a nisi spreman gasi traktor....
Ja bi isto volio probat lance, baš me zanima kako bi išlo. 👍👍

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Danas krenulo baliranje John Deere 332 u pogonu skupa s raketom

Prilozi

• IMG_20210527_163541.jpg
    IMG_20210527_163541.jpg
    78.4 KB · Pregleda: 27
  • IMG_20210527_163546.jpg
    IMG_20210527_163546.jpg
    93.3 KB · Pregleda: 27
  • IMG_20210527_163635.jpg
    IMG_20210527_163635.jpg
    111.1 KB · Pregleda: 27

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Jučerašnje prigrnjanje za zelene bale

Prilozi

• IMG_20210527_153944.jpg
    IMG_20210527_153944.jpg
    109.6 KB · Pregleda: 17
  • IMG_20210527_153930.jpg
    IMG_20210527_153930.jpg
    82.2 KB · Pregleda: 17

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Nadam se da to nije bila zadnja operacija jučer i da su bale na sigurnom.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Znas sta srce me boli... Nekad bila 2 voza sijena tomica ih jedva izvlacio iz ovog jarka...
Nemas za koga ostaviti, kosim da suma ne preuzme ali do kad cu imati volje neznam.
I meni je žao koliko mi toga bacamo i odbacujemo... evo primjera, Slovencu na hrvatskoj strani se sve isplati delati, a nama niš... pa gdje toga ima...

Ja na godinu sameljem s raznim malčerima 12 samoutovarnih od 16m2 sijena i cca 4 otave.... u budućnosti kada starci neće imati kravu, to će biti cca 20 + 6. Sve bi mogao balirati i prodati... samo treba imat kupca...

Zlo i naopako kako nam propadaju prirodna bogatstva... nemojte me shvatiti da kukam, dapače, radio bi (makar radim na poslu 10 - 12 sati), da mogu prodati sirovinu tipa sijeno kuruza pšenica sa tih parcela. Sve se to može uz posao. Stoku ne mogu imati radi posla i službenih putovanja.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Već kad imaš mogučnosti proizvoditi sijena toliko, pokušaj pronaći tržište na moru.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Kako se Banija nakon potresa raseljava pojavljuju se kupci zemlje/livada iz Dalmacije. Ovdje uzgajaju ovce koje će prodavati na moru!

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Kako se Banija nakon potresa raseljava pojavljuju se kupci zemlje/livada iz Dalmacije. Ovdje uzgajaju ovce koje će prodavati na moru!
Onda se moraju ti ljudi doseliti tu. Ovce se ne čuvaju i hrane same...

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Koliki postotak Paške janjetine je narastao na Pagu? Ja vjerujem vrlo malo.

Isto tako je i sa pršutima...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Prijevoz "pojede" zaradu...
Ne pojede, treba bit realan a ne zaradit prek noći.
Evo danas u toplicama pričam sa gosponom koji je imal doma oko 400litri jabučnog octa u inox bačvama od vina, jer više ne dela trsje, našel je neki hotel u Dubrovniku kaj im je sve prodal po 20kuna litru, nije neka zarada veli ali je sve prodal. I veli da ovu godinu isto buju sve kupili. Plus kaj im bu prodal i bučino ulje. Veli da je taj ocat usput napravil nije ni od svih jabuka delal, da je znal kak bu bilo više bi napravil. Isto mi veli za to bučinu ulje, nemre ga napravit kolko ga more prodat.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Kupljenec ja i jesam realan i da ti budem iskren, meni kakva god zarada bila od toga je kikiriki u odnosu na plaću. Ali šteta je da propada, žao mi je ulijevati u traktor naftu i nakon toga mljeti sve u prašinu... eto...

mislim da je najbolja opcija kockaste bale, okrugle ljudi ne vole jer su nezgrapne i teške za manipulaciju (potreban utovarivač na traktoru hidro vilama itd... )

Jedna od opcija o kojoj sam pričal s kolegom je humus, znači otkošena zelena trava u gnojnu jamu sloj lišća pa urea itd... i naprave se gliste...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pa i ja sam realan, čak možda i više od realnog, ja apsloutno nikakve zarade nemam stim kaj delam, a samo delam i ulažem, sad kupi ovo, sad kupi ono, treba ono, treba ono, pa sad treba nafte, ja opće neznam za kaj ja to delam a nemam koristi od toga. Žena zna nekim kolegicama na poslu paket jajca prodat, to isto mislim da nije zarada, kao one misle to su jajca sa sela pa su kao bolja, a neznaju da one kaj kupe u dučanu su ista.
Samo trošim svoje vrijeme i zdravlje kojeg nemam.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Mrga, kak velis da nemas kome prodati kukuruz i psenicu?
Pa to se uvijek moze prodati.
Kod nas u krugu 30 km ima 10-15 otkupljivaca koji kupuju zitarice.
A ove god je fora da oni nas proizvodace zovu jel imamo za prodati.

Kupljenec, nisu ista domaca jaja i ova iz ducana, nema sanse.
Kod nas je pocela opasna potraznja za domacim jajima i picekima za klanje.
Mislim si dok prodam stoku, da budem majci slozil 100-200 kokosi i nek skuplja jaja, prodalo se bude sve.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ak buš trebal kokoši ja ti mogu zriftat kakve got trebaš😉
Moj šogor ima peradarstvo, i vidim kak mu to sve ide, pogotovo piceki. Ideju ko šašavi, prodaju se ko ludi. Ja imam 6 kokoši nekih nesilica i imam jajci na izvoz kak neseju.
Ma ja to nemrem skužiti koja su bolja domaća il kupljena, ja kad hitim špek nutra ili neko suho meso meni su sva dobra.
Evo upravo delam gablec.
Jajca sa vratinom, šalata zvrta, mladi luk zvrta, bučino ulje iz konzuma i jabučni ocet moj domaći. 6 jajci domaći.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh