Oni su općenito jaki u proizvodnji bobičastog voća ali ih Poljska prešišala unazad par godinaMoguče, pa Srbija je bila največi svjetski izvoznik jagoda, neznam dali je još uvijek.
Ponavljam izvoznik.
Bi li ti bil zadovoljan da dobiješ u firmi toliku plaću kolika se dobije za takav posel u Makedoniji?Mislim nije mi jasno, ali kupujem feferone u svim mogućim dućanima, po trgovačkim centrima, i svi ali baš svi piše zemlja porijekla Makedonija, ima godinu dana kak to pratim, pa jel moguće da oni proizvode za sve? Manji od nas a tak na veliko delaju.
Kolega, zašto je sad potrebno i kako je to moguće usporediti "janjce za 500 kn" i "dio ovaca za 100 kn", s "cijenom postavljanja keramike u primorju" koja se bliži iznosu 200 kn za kvadrat?Budimo realni lani sam prodao janjce za 500 kn dio ovaca za 100 kn a cijena postavljanja keramike u primorju se blizi 200 kn za m2.Jel se meni isplati drzati ovce? Jos uvjek zbog tog poticaja kakav je da je pokrije mi trosak odrzavanja zemlje čistom da ne zaraste. Veliki mozda mogu imati neku racunicu ali mali se mogu baviti s time iz neke nostalgije.
Pročitaj post 8219 i ima još jedan gdje sam postavil pitanje @Kupljenec - u, a odgovora nisam dobil.Kolega, zašto je sad potrebno i kako je to moguće usporediti "janjce za 500 kn" i "dio ovaca za 100 kn", s "cijenom postavljanja keramike u primorju" koja se bliži iznosu 200 kn za kvadrat?
Da li trošak postavljanja spomenute keramike ulazi u trošak izgradnje i uređenja prostorije za te ovce?
Za bilo kakav odgovor na tvoje pitanje "da li se tebi isplati držati ovce", bi mi trebali imati na raspolaganju malo više tvojih brojki vezanih uz uzgoj tih ovaca, a ove brojke koje si naveo su sve samo ništa konkretno.
Jasno mi je unaprijed da ovdje sad ne bude osvanulo baš previše realnih kalkulacija za bilo koje cijene proizvoda. Iako bi bilo jako zanimljivo proanalizirati što to točno pojedini proizvođači sve uvrste u zajednički trošak svoje proizvodnje i u kojim je to omjerima. Da li su uvijek svi ti omjeri zapravo realni, održivi, istiniti, ili su onako odokativni... Znam, premalo ljudi je spremno komunicirati ovakvom metodom i baratati u takvom razgovoru s istinom i činjenicama. Tu počinju povišeni tonovi slične metode.
To je dakle sada tvoj signal meni u stilu "ne talasaj"?Pročitaj post 8219 i ima još jedan gdje sam postavil pitanje @Kupljenec - u, a odgovora nisam dobil.