• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
A vidi ovo

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Kaj još ne bum pročital...
95kWh ~ 130ksh...znači teoretski može raditi manje od jednog sata na punoj snazi bez uključene hidraulike i gubitka u pogonima.
Tih 95kWh toplinski odgovara 10lit dizela. Ak zememo da je korisnost dizel motora oko 40%, znači da ima spremljene energije kao rezervoari dizela od nekih 25 litri.
S 10kW punjače mu treba 10h da napuni baterije, pa me baš zanima tko more toliko čekati?

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Pise da more delati od 5-7 sati sa baterijom. Dojdes si taman doma odmoriti 😛

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
vrlo interesantno. ovo je vrlo komplicirana tema. ako ima jedan veliki motor onda to nije ništa posebnije od ovih običnih dizel traktora. onda ima prijenos preko mijenjača (piše da ima kontinuirani prijenos) na diferencijal. neki diferencijal mora imati da razvdvoji snagu iz jednoga izvora (jedam EM) na dva kotača. mogli su mu staviti solarne panele na krov. ili razviti tehnologiju savitljiv solarnih panela pa staviti na haubu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
@Tommy, 5...7h sa 20...15ks
S tom baterijom može delati samo pumpa hidraulike na njemu. Ili vleći jednobrazdni plug...ili možda samo podizati na glavicama onog tvojega dok ostatak vremena 6-tak dizel dela ostalo🤣

@senpai, daj naj...
Obnovljivi izvori (osim vjetra, vode i plime) su prevara, odnosno imaju ekonomsku (zato jer svi plaćamo naknadu za obnovljive izvore energije, a samo neki to dobivaju) , ali ne i tehničku isplativost.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Pametno zboris kolega ZJ,sve je laz i manipulacija,privatni interesi.Da je ovaj svijet normalan i koristio Tesline ideje,odavna bi nestali(vecinom)motori s unutarnjim izgaranjem,mozda i postoji besplatna energija u eteru kako su neki filozofi i naucnici,no mi nesmijemo o tome znati jer smo u Matrixu ili se varam. :unsure:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Pozdrav svima. Nije me bilo jedno vrijeme, a o razlozima ne bih javno. Fala Bogu, zdravlje me za sad služi u skladu s godinama. Nije kao u mladim danima, ali zadovoljan sam. Puno mi pomaže razgibavanje, a posebno ovakvo jutarnje mahanje dobrom starom kosom. Povezujem ugodno s korisnim.
IMG_20210819_081139.jpg

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,998
Kolega iwanho, neka te zdravlje posluži još dugi niz godina. Kako bi se reklo: "U zdravom tijelu zdrav duh."

Posljednje uređivanje:

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Ti TV traktori su nezamjenjivi za neke manje poslove gdje se ne traži brzina, a cijenom su daleko povoljniji.
Tako je Champa, u pravu si.

Bio sam nedugo u ogledu Oleo-mac kosilice Apache 92 dupljak. Skoro me šlagiralo da ta kosilica košta 69 000 HRK. Znam da je dupla vuča, nisko težište hidro motori, okretnost ali halllooo cijena?

zato za tog malog tomeka sad tražim one niske široke kotače, ak netko ima? mogu biti s gumama za travu, zamijenil bum s ripnjačama...

Prilozi

• Apache.jpg
    Apache.jpg
    61.2 KB · Pregleda: 14

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
........ Puno mi pomaže razgibavanje, a posebno ovakvo jutarnje mahanje dobrom starom kosom. Povezujem ugodno s korisnim.
View attachment 39560
Uuuuu!?
Pazi se da te tko ne vidi! Mam te budu smjestili u ludaru. Jer dok njima objasniš da je to razgibavanje. .......pored teretana :hahah:

MRGA, takve široke niže kotače imaju komunalni TV.
Imam jednog takvog i još jednog "obićnog" kojeg sam kupio silom prilika da "spasim" familiju jer im je djed umro. Prodajem ovog drugog!

• Haha
Reactions: ZJ
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Evo glumim komunalca, komši "malo" pobjegao Corum u prskanju soje, pa suncokret zakržljao i preuzela ga ambrozija i loboda... Reklo bi se Krasotica. Nekih 10% njive moram potarupat, mada je njivica oko 4000m2 pa nije strašno.

IMG_20210819_132053.jpg
IMG_20210819_132059.jpg

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Pa ovak jocc:
STEYR 658, TV 319 komunalni, TV 319, onda je negdje na stolu u radionici Muta, par međunožnih dvokotaćnih gurala jedan SACHS madass 50ccm u dnevnoj sobi....i tak.
A imaaaam zemljeee ..........za motikom obraditi! :hahah: :ppozdrav:

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Kaj napravit kad si nekome preskup za neki posel? A posel si napravil? Znači napraviš mu posel za 15,do 20 min i sve složiš i pita kolko sam dužan, ti veliš tolko i tolko a on to ja neću platit jer je to puno za tak malo vremena.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Kupljenec opet buš nekom kožu oderal? :)

Posljednje uređivanje od moderatora:
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh